🕒 Leestijd: 2 minuten

Hitachi ontwikkelde in 2003 een nieuwe RFID met ingebouwde antenne µ-chip, deze draadloze verbindingen mogelijk die werken met behulp van niets meer dan een chip van 0,4 mm x 0,4 mm, een van ‘s werelds kleinste IC’s.

Tokio, 2 september 2003 – Hitachi, Ltd. (TSE: 6501) heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuwe versie van zijn RFID µ-chip heeft ontwikkeld, waarin een antenne is geïntegreerd. Bij gebruik van de originele µ-Chip van Hitachi, een van de kleinste RFID-IC’s ter wereld die slechts 0,4 mm x 0,4 mm meet, moet een externe antenne op de chip worden aangesloten, zodat externe apparaten het 128-bits ID-nummer kunnen lezen dat in het ROM is opgeslagen (Lees -Alleen-geheugen).

Deze nieuw ontwikkelde versie is echter voorzien van een interne antenne, waardoor chips de energie van inkomende elektrische golven kunnen gebruiken om het ID-nummer draadloos naar een lezer te verzenden. De chip van 0,4 mm x 0,4 mm kan dus volledig zelfstandig werken, waardoor het mogelijk wordt om µ-Chip als RFID IC-tags te gebruiken zonder dat externe apparaten hoeven te worden aangesloten. Deze doorbraak opent de deur voor het gebruik van µ-chips als RFID IC-tags in extreem kleine en nauwkeurige toepassingen die tot nu toe onpraktisch waren. De nieuwe µ-Chip kan bijvoorbeeld eenvoudig worden ingebed in bankbiljetten, cadeaubonnen, documenten en hele papieren media enz.

De µ-Chip, aangekondigd door Hitachi in juli 2001, is met 0,4 mm X een van de kleinste IC-chips ter wereld. 0,4 mm. De chipgegevens worden tijdens het halfgeleiderproductieproces in een alleen-lezen geheugen vastgelegd en kunnen daarom niet worden herschreven, waardoor de authenticiteit ervan wordt gegarandeerd. Toepassingen van de µ-Chip omvatten een systeem voor het beheer van de SCM-materialen op locaties en toegangskaarten voor Expo 2005 Aichi Japan, die op 25 maart 2005 van start gaat.

Een nieuwe RFID met ingebouwde antenne MU-Chip

De belangrijkste kenmerken van deze revolutionaire µ-Chip zijn als volgt.

(1) Een RFID IC-chip van slechts 0,4 mm x 0,4 mm met ingebouwde antenne
Ondanks zijn extreem kleine formaat heeft deze µ-Chip een ingebouwde antenne om contactloze communicatie (op zeer korte afstand) met andere apparaten mogelijk te maken zonder gebruik te maken van een externe antenne.

(2) Er is geen speciale productieapparatuur nodig
De antenne wordt gevormd met behulp van bump-metalisatietechnologie (gebruikt om de elektrische contacten van een IC te creëren), een proces dat al veel wordt gebruikt door fabrikanten van halfgeleiders, waardoor er geen behoefte meer is aan gespecialiseerde apparatuur.

(3) Volledige compatibiliteit met conventionele µ-Chip
Met ID-nummers en ondersteuningssystemen die volledig compatibel zijn met die van de bestaande µ-Chip, is de nieuwe chip volledig compatibel met alle systemen die de huidige µ-Chip-technologie gebruiken.

Hitachi is van plan talloze markten voor deze chip te ontwikkelen die optimaal gebruik zullen maken van de uitstekende eigenschappen ervan. Het inbedden van de chip in waardepapieren, identiteitsbewijzen en andere waardevolle documenten zoals vouchers biedt een zeer geavanceerd middel om namaak te voorkomen. Een andere toepassing met hoog potentieel zijn landbouwproducten, waarbij de chips de veiligheid van voedsel kunnen helpen garanderen door de traceerbaarheid van ingrediënten te bieden. Bovendien kunnen de chips worden ingebed in bedrijfsvormen om logistieke systemen en vele andere bedrijfsprocessen te automatiseren. (bron Hitachi)

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *