Het station van Boondaal was na de steekpartij geruime tijd afgesloten.© DBG

Elsene

In het station Boondaal in Elsene is een persoon dinsdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een steekpartij. Dat bevestigt de Federale Politie. Het treinverkeer lag een tijdlang stil. Over de omstandigheden is nog maar weinig bekend.

“Om 19.50 uur hebben wij een melding binnengekregen van een steekpartij in het station Boondael”, zegt woordvoerster Jana Verdegem van de Federale Politie. “Eén persoon heeft verschillende messtreken gekregen. Het slachtoffer is ter plekke op het perron verzorgd en vervolgens in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Over de omstandigheden en wat er precies gebeurd is, kunnen we momenteel nog niets meer kwijt. Voorlopig is er nog niemand opgepakt.”

De dader zou over de sporen weggevlucht zijn. Het treinverkeer werd daarop stilgelegd tussen Halle en Brussel-Luxemburg in beide richtingen, zo bevestigt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. “Treinen werden in de mate van het mogelijke ook omgeleid. Dat heeft geduurd tot 21.30 uur. Alleen aan perron 1 mag er nog steeds niet gestopt worden omwille van het politieonderzoek.” (dbg)

© DBG

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *