Tijdgeest Magazine is al 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, een boomerhobby via het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers. 


van 15 mei 2024 gaat over kringlopen, Gurdjieff, 2016, Satisfyers, soeverein & de  twaalfde planeet.

ZIELSVERHUIZINGEN?

Alles op aarde functioneert in kringlopen, eten en gegeten worden. Warme lucht, warme zee lager, minder ijs. Ergens anders, hoger, harde, koude storm, bevroren meren, meer sneeuw. De aarde beweegt lekker klimaatcyclisch mee met zonnestormen en Galactische geduw. Tot zover klinkt die redenering perfect. Maar er zit een adder onder het gras.
Waar komen al die nieuwe zielen vandaan? Die miljarden geboortes zonder passend vooruitzicht? Iedereen reïncarneert maar hier op aarde. Was het elders zo slecht? Of zijn die miljarden plofkippen, mestkalveren en slachtvarkens maar meteen wraak op de menselijke cultuur aan het nemen in een menselijk voertuig?

Het gewone ‘volk’ begrijpt nu wel dat er noodmaatregelen nodig zijn om de overbevolking tegen te gaan. Helaas, hysterici zijn eensgezind: “Not in my backyard!”
We mogen niet beginnen met het afschieten van suffe pensionado’s, zwaarlijvigen, rokers en gezagsgetrouw conservatief stemvee! Maar! Die arme hardwerkende Cabal is dus eigenlijk een zegen. Hun marionet, vaccinproducent Pfizer doet schitterend werk bij al die selectieve uitdunning. Gewoon lekker veel voedsel weggooien gaat echt niet genoeg helpen tegen de aanwas van al die buitenaardse mee-eters uit het ChaosUniversum!
We moeten dus eigenlijk verder veel scherper selecteren bij alle baby’s: ongeschikt of geschikt. Niet meteen aborteren, eerst geboren laten worden, dan pas testen. Dadelijk gooien we een hoogbegaafd kind weg met het badwater! Zonde!


GURDJIEFF

Allerlei Cabalgedoe is trouwens reeds wonderlijk spannend voorspeld door de Frans-Armeense mystieke leraar, George I. Gurdjieff (1866-1949). De film Meetings with remarkable Men gaf een schitterend beeld van de cultus die om hem heen ontstond. De man presenteerde knap allerlei onorthodoxe technieken (o.m. het enneagram) voor wat hij zelfherinnering noemde, het Pad van de Linkerhand. Het lijkt alsof hij geheel in de traditie van de Perzische profeet Zarathustra les gaf. Een overzicht daar van:

  • Focus op mondelinge tradities en de overdracht van belangrijke ideeën ‘van mond tot oor.’
  • Inwijding is grotendeels een kwestie van jezelf herinneren.
  • De mens is fundamenteel goed van aard.
  • Objectief bewustzijn ontwikkelen tegen het idee dat het leven een strijd is tegen onbewuste mechanische krachten.
  • De bron van bewustzijn is een singulariteit (de basis is monotheïsme).
  • Het centrale doel van inwijding is de ontwikkeling van het ‘Geweten.’ Dit brengt immers een sociaal voordeel van vrede en welvaart voor de hele mensheid met zich mee.
  • Triades en de wet van drieën. Bewustzijnsontwikkeling in driehoeksverbindingen presenteert een hard nodige getuigefunctie.

Zijn meesterwerk is met Google vertaalsoftware goed te lezen hier: Beelzebub’s Tales to His Grandson (gurdjieff-heritage-society.org). Twee heldere citaten:

Als je anderen helpt, word je geholpen, misschien morgen, misschien over honderd jaar, maar je wordt geholpen. De natuur moet de schuld afbetalen. Het is een wiskundige wet en al het leven is wiskunde.

 “Alles is afhankelijk van al het andere, alles is met elkaar verbonden, niets is gescheiden. Daarom gaat alles op de enige manier die het kan gaan. Als mensen anders waren, zou alles anders zijn. Ze zijn wat ze zijn, dus alles is zoals het is.”

KRINGLOOPVLUCHTELINGEN

Nederland is uiterst tolerant naar bevers, wolven, dwerghamsters en zeldzaam wordende vlinders, de natuur is plots alles! Natuurlijk moeten die harteloze productieboeren, de dierenfokkers met hun mestoverschot, afvalbergen met kippensnavels, biggenstaartjes en koeienhoorns de weilanden uit. O ja. Op hun beurt moeten de woninglozen maar de dure Randstad uit, het goedkopere boerenland in. Helaas, daar is het openbaar vervoer weer gefaseerd wegbezuinigd. Al dat vervoer moet ondertussen elektrisch, maar voor al hun batterijen is weer veel sterfelijke kinderarbeid in Derde Landen nodig. Elektrische auto’s hebben 6x zo veel minerale grondstoffen nodig als verbrandingsmotoren. Leve de goedkope olie! Toevallig: de olie voor de kust van Gaza is de reden voor de oorlog daar. Eh, ook weg met die goedkope olie uit Rusland, welkom dure olie uit de VS! Daar zitten de meeste steenrijke perverse geluksvogels op de tour van de winstmaximalisatie.

Zo’n 50% van de vluchtelingen is vanzelf foute economische gelukzoeker, de reizende kringloper. Thuis heeft dan de hele familie voor hem gespaard in de hoop op een toekomstige cheque uit het nieuwe buitenland. Persoonlijk houd ik het meest van het binnenland en van al die lieve mensen hier.

HEINEKENSOAP

Deze aarde is gebaseerd op het principe van een kringloop met behoud van energie. Gaat het ergens af, dan komt het ergens anders bij. Bij de erfgename van het Heinekenbier komt het er nog alleen maar bij. Onze eigen Belastingdienst heeft op verzoek haar belastingontwijking prettig passend gemaakt.
Dat biervrouwtje moet wel elke week gaan shoppen in Dubai om er iets van op te krijgen. Maar toch, ze heeft net twee negerslavinnetjes uit Soedan gekocht en daar heeft een Arabische vrouwenhandelaar weer heftig winst op gemaakt. Die moet thuis ook weer vier legale vrouwen en kinders te eten geven en hup: kringloopdenken! Maar eh, had er over sommige volgordes niet beter van tevoren nagedacht kunnen worden?


“Hiha hondelul!”

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2025, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van onze hoofdsponsor, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 9.800 views per maand.

* Jouw complete visuele online identiteit. Logo, kleuren, typografie, strategie, website en media-uitingenAanzet Creatives: online succes met elk budget.

* Aromatherapie vanuit een selectie van hoogwaardige etherische oliën, elk met een eigen uniek karakter en therapeutische voordelen. Voor 10% korting gebruik je de kortingscode: TIJDGEESTMAGAZINE.

* Ecodorpen en communes in Nederland, België, Frankrijk en Italië organiseren samen op 18 mei een Gemeenschappelijk Wonen Dag. Klik of bel 06-13015869.

* Over MMS wordt verschillend gedacht. Chloordioxide wordt immers toch nog steeds succesvol ingezet. Lees jezelf bij op www.jim-humble-verlag.com/nl.

2016: VERGETEN ELLENDE

In april 2024 steunde Trump het miljardensteunpakket van de VS voor Oekraïne en Israël. In 2016 zocht de gladdakker nog hùlp van Rusland, toen heel bangig voor Isis!
We werden acht jaar geleden ook nog lekker warm gemaakt voor het oergezonde van je eigen urine drinken en voor de weergevoelige Gids met eetbare planten. Paardenbloemwortelthee zou helpen tegen verkankeren. Kanker was al lang te genezen met de zuurgraad verminderen in je lijf, maar daar verdienden de oncologen niks meer aan. Ivermectine was nog gewoon een topmiddel tegen wormpjes. Een minimaal aantal mensen maakte zich druk over chemtrails en geoenginering. Maar kijk nu toch eens: DLM over zich verzettende Saami.


Foto: Matthijs van den Brink

MAAGD, WOONBOULEVARD & SATISFYER

Op de Woonboulevard was er in 2016 en ook nog later veel troost te vinden voor lui die hun angst gingen verdoven met kopen. Er kwamen ook betere Handleidingen voor Omgaan met Mannen die nog Maagd Zijn, bedoeld voor vrouwen die dat juist boeiend vonden. In 2016 stond Justin Bieber lang in de Top 40 met Love yourself. In het clipje ligt hij wel met zijn sokken aan in bed… Beetje triest voorbeeld, maar hij bleek achteraf lang seksueel misbruikt te zijn geweest.
In 2016 geloofden we de medische wetenschap nog. Dat vertrouwen komt niet terug met het WHO-pandemieverdrag, dat dwang vanuit de farmaceutische industrie primair maakt. De demissionaire regering ritselde dat nog gewoon even door de achterkamertjes!

Er waren wel al volop dildo’s te koop maar aan het proefmodel van de luchtdrukvibrator voor dames, de Satisfyer,  werd nog gewerkt. Maar er was ineens al wel iets goedkoops voor mannen op de markt. Zie hieronder!

NUTTIGE VLEESMOLEN

Doordat Westerse dames eigenlijk geen man meer nodig hebben en veel mannen zich gemakshalve maar laten ombouwen op kosten van de belastingbetaler, worden er ook minder kinderen verwekt. De golf van LHBTION stellen werkt ook hard mee aan de aanpak van de overbevolking! Aandacht behoevende tieners worden eveneens vroeg op dit kinderloze pad aangemoedigd. Wie ben je en wie zou je liever willen zijn? Absoluut GEEN vader of moeder natuurlijk!

Corrupte cryptocommercie, gokken en kopen of afbetaling, dat helpt allemaal perfect mee om te vermijden dat jonge mensen gaan sparen voor een babyuitzet en al die aan een kind gekoppelde studiekosten. Ondertussen zijn veel obsessieve Christenen actief bezig om abortus te verbieden. Gelukkig zijn die lieden wel weer fel voor de Zionistische uitroeiing van Palestijnen. In dit licht draait in Oekraïne ook een vleesmolen, die we niet genoeg kunnen toejuichen. Zo mooi, die ritualistische zelfmoordimpuls. Afschieten dus, die potente jonge kerels! Er zijn zat genoeg dames die genoeg van zichzelf houden!


SOEVEREINE ANARCHIE

Soeverein? W.A. denkt dat hij het is. Misverstand: lees eerst Johan Oldenkamp over het Koningshuis. Op elke individuele vorm van beroep op soevereiniteit verzandt de reactie van het rechtssysteem inmiddels in volkomen èn bewust negeren. De rechterlijke macht  stapelt in een donker kamertje gewoon de bezwaarschriften op. Het notariaat kijkt de andere kant op en ook de advocatuur is niet dapper genoeg om verzet te bieden. Het parlement loopt aan de leiband van de zogenaamd anticommunistische regering.

Ik zie een kleine anarchistische groep die met uitzichtloze plannen voor een volksopstand rondloopt. Helaas, zo’n opstandig ‘volk’ bestaat helemaal niet. Kijk naar die in meerderheid gehersenspoelde meerderheid die zich heeft laten vaccineren.
Ik ken wel zo’n opstandig iemand die ineens een maas in de Postwet wil gebruiken om het regeringsraderwerk te verstoren. Wel ja, weer zo’n plan met een hoge mate van illusoir idealisme. Zulke clubjes worden direct naadloos ondermijnd door infiltraties van onze geheime diensten. En dan zetten dit soort anarchisten zich ook weer af tegen communisme en satanisme, alsof dat allemaal dezelfde foute club betreft. Men zou heel voorzichtig moeten zijn met wie men vertrouwt. Vaak speelt er optisch bedrog.

ZONNESTELSEL OP KLEITABLETTEN

Evert Jan Poorterman schrijft me over een galactische catastrofe, vier miljard jaren geleden: “Zecharia Sitchin, schrijver van De Twaalfde Planeet, verzamelde allerlei soorten informatie op basis van door hem vertaalde kleitabletten uit Irak (Mesopotamië). Hij stelde dat er een plausibele verklaring is voor de huidige samenstelling van ons zonnestelsel. Sitchin ontcijferde en vertaalde daarvoor het volgende verhaal.
Een jonge nog vuur brakende ster raakte op ramkoers in de richting van ons zonnestelsel. Door de aantrekking van de zon werd zijn baan afgebogen en koerste hij naar het centrum van het zonnestelsel. Daar versperde de rode planeet Tiamat zijn weg maar deze werd in twee stukken gereten. Het ene brokstuk zou de latere Aarde worden. Door de botsing schampte er ook een deel van die vurige  ster af en ook daar ontstonden later kleine planeten uit. Sitchin noemde de binnengekomen ster aanvankelijk Marduk en later Nibiru. De Soemeriërs noemden hem onder andere Gud. Daar stamt ons woord God vandaan.
Omdat alles in de ruimte rond trekt, werd ook het restant van Tiamat weer een bol. De oorspronkelijke rode korst werd uit elkaar getrokken en zo zouden onze huidige continenten zijn uitstaan.”

Deze zo besproken ‘Hemelstrijd’ is ook te vinden in de Griekse mythologie. Planeten werden beschreven als goden en kregen Griekse namen. Sitchin plaatste het verhaal voor het eerst in de juiste verhoudingen. Kennelijk was de Soemerische cultuur die hij bloot legde, uiterst gevorderd in haar kennis van planetaire geschiedenis. Dat hier buitenaardse informatie aan ten grondslag moet hebben gelegen, is essentieel.

 BIECHTMOP

Terwijl de priester de biecht afneemt in het eerste biechthokje, hoort hij vreemd gestommel in het lege hokje naast hem en dan gekreun. Hij hoort ook wat dronken gewauwel. Dan opent hij het luikje aan die andere kant en informeert ongerust: “Wat is er aan de hand, mijn zoon?” Eindelijk verstaat hij wat er gezegd wordt: “Ja, hallo, hee, hedde ge misschien tweletpepier aon die kaant?”

VOLKSTUINIEREN: ONDERSPITTEN, WATEREN EN PESTICIDEREN?
Heeft dat nog allemaal zin? Wat is eigenlijk de zin van jouw beestachtige soort van leven? Misschien nog even mijn domino orakel raadplegen voor een tip?

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.710 lezers, ontvangen door 1752 abonnees via de website en door 2.980 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *