© via REUTERS

Genk

Het eerste optreden van Joost Klein deze zomer op Belgische bodem: die eer is weggelegd voor het gratis stadsfestival Genk on Stage. “We zijn al een hele tijd bezig met extra voorzorgsmaatregelen, maar de echte fans komen toch best op tijd”, klinkt het bij de organisatie.

Wie Joost Klein deze festivalzomer in eigen land aan het werk wil zien, krijgt slechts enkele kansen: Moenfeest (06/07), Rock Zottegem (12/07), Suikerrock (02/08), Lokerse Feesten (11/08) en Rijvers Festival (18/08). Maar de seizoensopener is voorzien voor Genk on Stage. Het gratis stadsfestival programmeert de populaire Nederlander op zaterdag 29 juni op het podium Hete Kolen op het Evenementenplein. “We zijn ons al een hele tijd aan het voorbereiden op zijn komst”, vertelt coördinator Mathies Wouters. “Het wordt zijn enige optreden in Limburg, zijn eerste in België en bovendien is de toegang gratis. We zijn ons al lang bewust van zijn populariteit en zijn passage op het Eurovisiesongfestival zal alleen nog maar voor een boost zorgen.”

© AFP

LEES OOK. “Hij zei meteen: ‘Sorry, sorry, sorry’”: steeds meer details over incident met Joost Klein op Eurovisiesongfestival

11.000 bezoekers

Om zo veel mogelijk fans de kans te geven om de Europapa-zanger aan het werk te zien, wordt het terrein vergroot. “Het podium gaat een heel stuk naar achteren, waardoor er meer capaciteit en ook meer nooduitgangen gecreëerd worden. Zo zal er plaats zijn voor ongeveer 11.000 bezoekers voor het podium, dat zijn er toch zo’n 4.000 meer dan normaal. Ook wat de veiligheidsmensen betreft, zullen we dan op maximale capaciteit draaien, zowel op het terrein als in de frontstage. Samen met de veiligheidsdiensten zullen we de drukte monitoren, zodat het voor iedereen veilig en aangenaam blijft op het terrein. Maar de echte fans komen toch best op tijd.”

LEES OOK. Klokkenspelers over heel Nederland spelen ‘Europapa’ om Joost Klein een hart onder de riem te steken

De organisatie voorziet ook een extra bar om meer dorstigen te kunnen bedienen en is aan het bekijken om extra schermen te plaatsen, zodat wie iets verder van het podium staat toch niets hoeft te missen.

Ook vorig jaar kwam Joost Klein naar Limburg, toen trad hij op op Pukkelpop.© Sven Dillen

LEES OOK. “Joost Klein is nu overal superpopulair. Door controverse. Het is op alle vlakken het succesnummer geworden. En dat is verontrustend”

Volgende week wordt de line-up van Genk on Stage vervolledigd en dan komen we ook te weten wie er net voor Joost het podium van Hete Kolen op mag. “We hebben bewust gekozen voor een jonge opkomende artiest. Het zou best wel eens kunnen dat die de show van hun leven mag spelen als de vele fans van Joost vroeg op post zijn”, besluit Wouters. (nco)

Genk on Stage, van 28 tem 30 juni. Alle info: genkonstage.be 

BEKIJK OOK. “Hij zei meteen: ‘Sorry, sorry, sorry’”: steeds meer details over incident met Joost Klein op Eurovisiesongfestival:

BEKIJK OOK. Nederlandse omroep deed tweemaal melding van onveilige sfeer achter de schermen van Songfestival:

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *