THORNABY ON TEES, ENGLAND - MAY 02: Stembussen arriveren bij Thornaby Pavillion voor het verificatieproces dat begint na sluiting van de stembussen tijdens de lokale verkiezingen in Engeland en Wales op 02 mei 2024 in Thornaby on Tees, Engeland. Na het verificatieproces worden de stembiljetten 's nachts veiliggesteld voor de telling op vrijdag 3 mei. Op de kieslijst voor de burgemeestersverkiezingen in Tees Valley staan de zittende Conservatieve Lord Ben Houchen, die op zoek is naar een derde termijn, Labour's Chris McEwan en de Liberaal-Democraat Simon Thorley. Houchen verkreeg de positie voor het eerst nipt in 2017 en behaalde een verpletterende overwinning in 2021. (Foto door Ian Forsyth/Getty Images)
Stembussen arriveren bij Thornaby Pavillion voor het verificatieproces dat begint na sluiting van de stembussen tijdens lokale verkiezingen in Engeland en Wales op 02 mei 2024 in Thornaby on Tees, Engeland. (Foto door Ian Forsyth/Getty Images)

OAN’s Brennan Cooney
4:54 PM – dinsdag 14 mei 2024

Het Hooggerechtshof van Wisconsin lijkt klaar om een cruciale verkiezingsbeslissing ongedaan te maken, waardoor er weer stembussen kunnen worden geplaatst in de aanloop naar de verkiezingen in november.

Advertentie

Op maandag hoorde het hoogste gerechtshof van de staat mondelinge argumenten over de vraag of een eerdere stop op de praktijk moet worden gehandhaafd of ongedaan moet worden gemaakt.

Staatsrechters hebben de praktijk in 2022 een halt toegeroepen, toen het hof een conservatieve meerderheid had.

Justice Rebecca Bradley pleitte tegen het nietig verklaren van de beslissing en zei dat de aanklagers de rechtbank vragen om op te treden als een “superwetgever” en beslissingen van wetgevers overrulen.

Wisconsin is naar verwachting een cruciale beslissingsstaat in de algemene verkiezingen.

Project FiveThirtyEight polling geeft aan dat Trump momenteel een flinterdunne voorsprong heeft op Biden in de staat.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *