LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 22: Hoofdadvocaat Johnnie Cochran (R) legt zijn arm om de schouder van O.J. Simpson nadat Simpson rechter Lance Ito 22 september vertelde dat hij erop vertrouwt dat juryleden hem zullen vrijspreken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Simpson en haar vriend Ronald Goldman. Links staat advocaat Robert Blasier. AFP PHOTO (Photo credit should read POO/AFP via Getty Images)
Vooraanstaande verdediger Johnnie Cochran (R) legt zijn arm om de schouder van O.J. Simpson nadat Simpson rechter Lance Ito 22 september had verteld dat hij erop vertrouwt dat juryleden hem zullen vrijspreken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Simpson en haar vriend Ronald Goldman. Links staat advocaat Robert Blasier. (POO/AFP via Getty Images)

OAN’s James Meyers
3:18 PM – donderdag 11 april 2024

Perssecretaris Karine Jean-Pierre van het Witte Huis heeft donderdag namens het Witte Huis haar medeleven betuigd na het nieuws over de dood van OJ Simpson. Ze noemde echter niet de twee slachtoffers van wie hij bijna 30 jaar geleden werd beschuldigd. 

Advertentie

“Onze gedachten zijn bij zijn familie [sic] in deze moeilijke tijd – uiteraard bij zijn familie en dierbaren,” zei Jean-Pierre tijdens haar reguliere briefing.

“En ik zal dit zeggen, ik weet dat ze om privacy hebben gevraagd. En dus gaan we dat respecteren. En daar laat ik het bij.”

Simpsons familie maakte donderdagochtend op sociale media bekend dat hij was overleden aan prostaatkanker. Hij was 76 jaar oud. 

Simpson wordt het best herinnerd omdat hij op 12 juni 1994 werd gearresteerd en aangeklaagd voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ron Goldman. 

Brown was bekend omdat hij Simpson, die op dat moment acteur, NFL-analist en TV-pitchman was, beschuldigde van fysiek misbruik tijdens hun zevenjarige huwelijk, dat eindigde in 1992. 

Nadat Simpson had geregeld dat hij zichzelf vijf dagen na de moorden zou aangeven, leidde hij de politie in een bizarre wending in een achtervolging op hoge snelheid over de snelweg, die door heel Amerika werd uitgezonden. De achtervolging eindigde in zijn arrestatie in zijn huis in Brentwood, Californië. 

Simpsons “Proces van de eeuw” stond bekend om het team van advocaten van de voormalige footballster, onder leiding van Jonnie Cochran, die aanvoerde dat de arrestatie en vervolging van zijn cliënt het gevolg was van racistische vooroordelen van het politiebureau van Los Angeles. 

Ondanks overweldigend bewijs dat hem aan de moorden koppelde, werd de Heisman Trophy winnaar op 3 oktober 1995 onschuldig bevonden door een jury bestaande uit negen zwarte juryleden, een Spanjaard en twee blanke Angelinos. 

In een civiele rechtszaak aangespannen door de familie Goldman, stelde een jury Simpson aansprakelijk voor de dood van Brown en Goldman in 1997. Er werd bepaald dat hij 33,5 miljoen dollar moest betalen, een bedrag dat de families nog niet hebben ontvangen.

Goldman familieadvocaat David Cook vertelde aan de Daily Mail dat Simpson de afgelopen decennia nooit het volledige bedrag heeft afbetaald, waardoor het bedrag is opgelopen tot meer dan $100 miljoen.

“We moeten hier opnieuw beginnen”, zei Cook in reactie op de dood van Simpson. “Daar gaan we aan werken. Misschien is er iets.”

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *