Stormy Daniels. (Foto door Phillip Faraone/Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
3:23 PM – vrijdag 10 mei 2024

Na het afronden van haar getuigenis in de rechtszaak tegen Donald Trump in New York deze week, probeerde de voormalige volwassen filmster Stormy Daniels de voormalige president en zijn juridische team belachelijk te maken.

Advertentie

“Echte mannen reageren op een getuigenis door beëdigd te worden en in de rechtszaal te gaan staan. Oh…wacht.  Nevermind,” zei Daniels in een donderdag post op X (Twitter).

Daniels, wiens echte naam Stephanie Clifford is, maakte de opmerking aan het adres van Trump en zijn juridische team naar aanleiding van hun klachten over haar getuigenis op dinsdag en donderdag.

In een poging om het spreekverbod van rechter Juan Merchan op donderdag op te heffen, stonden de advocaten van Trump Daniels toe om een verklaring af te leggen. Ze beweerden dat de kans dat ze geïntimideerd zou worden was verdwenen nadat ze klaar was met haar getuigenis.

Meer nog, het juridische team van Trump streefde naar een nietigverklaring op grond van het feit dat haar getuigenis een aantal keren is veranderd en omdat Daniels te veel ongerelateerde details onthulde over de vermeende seksuele ontmoeting met de voormalige president in 2006.

“Je hebt In Touch een heel ander verhaal verteld,” zei een van de advocaten van Trump, Susan Necheles. Daniels ontkende deze bewering echter en ze voegde eraan toe dat er “delen in het midden waren die ik [Stormy] me niet herinnerde.” 

Merchan verwierp beide pogingen om het proces nietig te verklaren.

Necheles ondermijnde ook de geloofwaardigheid van Daniels bij de jury door haar af te schilderen als een onbetrouwbare getuige, insinuerend dat ze haar verhaal over de vermeende ontmoeting had veranderd en daarbij bepaalde discrepanties opmerkend.

Na Daniels beweringen over de affaire met de voormalige president, benadrukte Necheles het feit dat Daniels een enorme winst maakte met het verhaal, wat zou kunnen worden gezien als een haalbaar doel voor haar om het te verzinnen.

“Hoe specifieker Ms. Daniels kan zijn over de ontmoeting, hoe meer de jury kan afwegen of de ontmoeting heeft plaatsgevonden en, zo ja, of ze ervoor kiezen om het verhaal van Ms. Daniels te geloven,” zei Merchan.

Terwijl beweerde Daniels dat ze nooit om geld van Trump heeft gevraagd.

“Ik heb nooit om geld gevraagd van iemand in het bijzonder. Ik vroeg om geld voor het vertellen van mijn verhaal. … Ik vroeg om geld van publicaties om mijn verhaal te verkopen, om de waarheid naar buiten te brengen,” beweerde Daniels.

Trump wordt beschuldigd van 34 misdrijven omdat hij bedrijfsgegevens zou hebben vervalst. In de beschuldigingen staat dat hij betalingen van zijn nu ontevreden voormalige advocaat, Michael Cohen, aan Daniels tijdens het laatste deel van zijn presidentiële campagne in 2016 onwettig heeft verborgen, om haar te laten zwijgen over de vermeende buitenechtelijke affaire in 2006.

Na de getuigenis van Daniels verklaarden aanklagers dat ze Playboy-model Karen McDougal niet meer zouden oproepen in de getuigenbank.

“Sommige juridische experts denken dat de getuigenis, hoewel gênant, Trump juist kan helpen. Terwijl het vaststellen dat er een seksuele ontmoeting heeft plaatsgevonden cruciaal is om aan te tonen waarom de vermeende zwijggeldbetaling is gedaan, kan het te vies worden van de details dienen om juryleden van zich te vervreemden en mogelijk zelfs sympathie op te wekken voor Trump,” reported.  

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *