Een bezoeker bekijkt een AI (Artificial Intelligence)-teken op een geanimeerd scherm tijdens het Mobile World Congress (MWC), de grootste jaarlijkse bijeenkomst van de telecomindustrie, in Barcelona. (Foto door Josep LAGO / AFP) (Foto door JOSEP LAGO/AFP via Getty Images)
(Foto door JOSEP LAGO/AFP via Getty Images)

OAN’s James Meyers
3:05 PM – vrijdag 10 mei 2024

De Amerikaanse inlichtingendiensten gebruiken binnenkort een geheim generatief platform voor kunstmatige intelligentie (AI) van Microsoft waarmee Amerikaanse spionnen AI-modellen kunnen gebruiken om gevoelige informatie beter te analyseren. 

Advertentie

Microsoft’s generatieve AI-model voor inlichtingendiensten wil beveiligingsproblemen omzeilen die voortkomen uit de verbinding van grote taalmodellen (LLM’s) met het internet, dat doorgaans wordt gebruikt als bron voor het trainen van die modellen. 

Bloomberg meldt dat de nieuwe AI-tool de eerste LLM is die volledig is losgekoppeld van het internet. 

William Chappell, Microsofts CTO voor strategische missies en technologie, vertelde Bloomberg dat de AI-tool in een “air-gapped” cloudomgeving is geplaatst die is geïsoleerd van het internet. Het beschikt over een model gebaseerd op GPT-4 samen met ondersteunende tools. 

GPT-4 wordt gebruikt om computercode te maken en informatie te analyseren. Wanneer GPT-4 op de juiste manier is geconfigureerd als chatbot, kan het AI-assistenten aansturen die op een mensachtige manier converseren. 

“Dit is de eerste keer dat we een geïsoleerde versie hebben-wanneer geïsoleerd betekent dat het niet verbonden is met het internet-en het is op een speciaal netwerk dat alleen toegankelijk is voor de Amerikaanse overheid,” vertelde Chappell Bloomberg.

Aanvullend vertelde Chappell de krant dat het nieuwe AI-platform gemaakt is om bestanden te lezen, maar er niet van leert op een manier die zijn output of die van het bredere internet zou beïnvloeden.

“Je wilt niet dat het leert over de vragen die je stelt en dan op een of andere manier die informatie onthult,” vertelde hij Bloomberg.

Chappell merkte ook op dat de nieuwe AI-tool toegankelijk zou kunnen zijn voor bijna 10.000 leden van de inlichtingengemeenschap die al toegang hebben tot topgeheime gegevens.

De nieuwe AI-tool is donderdag live gegaan en zal een test- en accreditatiefase ingaan voordat het volledig operationeel kan worden gemaakt door de inlichtingengemeenschap. 

“Het wordt nu ingezet. Het is live. Het beantwoordt vragen. Het zal code schrijven als voorbeeld van het soort dingen dat het zal doen,” vertelde Chappell aan Bloomberg.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *