WASHINGTON, DC - 2 MEI: Michal Rokah uit Falls Church, Virginia (C) en de Israëlische Matan Showstack uit Washington, DC (L) dansen en zwaaien met grote Israëlische vlaggen tijdens een rally tegen antisemitisme op de campus van de George Washington University op 2 mei 2024 in Washington, DC. Er werd vandaag ook een pro-Palestijnse demonstratie gehouden op de school, nu demonstranten op universiteitscampussen in het hele land scholen oproepen om afstand te doen van Israëlische belangen te midden van de voortdurende oorlog in Gaza. (Foto door Andrew Harnik/Getty Images)
grote Israëlische vlaggen op 2 mei 2024 in Washington, DC. (Foto door Andrew Harnik/Getty Images)

OAN’s Sophia Flores
4:35 PM – vrijdag 10 mei 2024

De regering Biden heeft een rapport uitgebracht waarin wordt geconcludeerd dat het zeer waarschijnlijk is dat Israël het internationaal humanitair recht in Gaza heeft geschonden door wapens te gebruiken die de Verenigde Staten hebben geleverd.

Advertentie

Het rapport, dat is opgesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken, is vrijdag vrijgegeven.

Het rapport vermeldt dat terwijl er momenteel een onderzoek loopt naar de mogelijke schendingen, de VS “niet over volledige informatie beschikt om te verifiëren” of Amerikaanse wapens “specifiek zijn gebruikt” bij vermeende schendingen van het internationaal humanitair recht.

“Gezien de aard van het conflict in Gaza, waarbij Hamas zich probeert te verschuilen achter de burgerbevolking en infrastructuur en deze blootstelt aan Israëlische militaire acties, evenals het gebrek aan personeel van de Amerikaanse regering ter plaatse in Gaza, is het moeilijk om individuele incidenten te beoordelen of tot sluitende conclusies te komen. Desalniettemin, gezien Israels grote afhankelijkheid van in de VS geproduceerde defensieartikelen, is het redelijk om te beoordelen dat defensieartikelen die onder NSM-20 vallen sinds 7 oktober door Israëlische veiligheidstroepen zijn gebruikt in gevallen die niet in overeenstemming zijn met hun IHR-verplichtingen of met gevestigde beste praktijken voor het beperken van schade aan burgers,” aldus het rapport

Het rapport onthoudt zich zorgvuldig van het beschuldigen van Israël van het schenden van enige voorwaarden van het memorandum, maar het bekritiseert nog steeds sterk de acties van de Joodse Staat.

“In elk conflict waarbij buitenlandse partners betrokken zijn, is het vaak moeilijk om snelle, definitieve beoordelingen of vaststellingen te doen over de vraag of specifieke Amerikaanse defensieartikelen of -diensten zijn gebruikt op een manier die niet in overeenstemming is met het internationaal recht.”

“Er zijn echter voldoende incidenten gerapporteerd om aanleiding te geven tot ernstige bezorgdheid,” vervolgde het rapport

“Hoewel Israël de kennis, ervaring en instrumenten heeft om beste praktijken toe te passen voor het beperken van schade aan burgers bij zijn militaire operaties, roepen de resultaten op het terrein, waaronder hoge niveaus van burgerslachtoffers, aanzienlijke vragen op over de vraag of de IDF ze in alle gevallen effectief gebruikt,” aldus het rapport.

Israël houdt vol dat het internationaal humanitair recht niet is geschonden en IDF-functionarissen wijten het hoge aantal dodelijke slachtoffers in Gaza aan Hamas. Het is bekend dat de terroristische organisatie opereert in gebieden met een hoge dichtheid aan burgers en zich schuilhoudt in ondergrondse tunnels onder ziekenhuizen en scholen.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *