Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!

Het Russische leger heeft met vliegtuigen, raketten en artillerie een trein in Oekraïne verwoest die westerse wapens en materiaal vervoerde. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie. De aanval vond donderdag plaats in Oedatsjne in de provincie Donetsk.

In de regio Charkiv is een trein met Oekraïense soldaten van de 67ste gemechaniseerde brigade en hun materieel aangevallen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/russische-troepen-verwoesten-trein-vol-westerse-wapens-in-oekraine-1.png

Het Oekraïense spoorbedrijf Ukrzaliznytsia bevestigt dat er donderdag een aanval heeft plaatsgevonden. Een Oekraïense veiligheidsbron zei dat Rusland met de aanvallen ‘het transport van militaire goederen wil lamleggen’.

Houwitsers

De afgelopen dagen hebben Russische troepen ook een aantal Amerikaanse en Britse houwitsers vernietigd.

Rusland heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat westerse wapenleveringen Moskou er niet van zullen weerhouden om haar militaire doelen te behalen.

600.000

De Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy junior heeft gezegd dat zo’n 600.000 Oekraïense soldaten onnodig zijn gestorven. “Wat wij hebben gedaan, is crimineel.”

Hij zei verder dat Zelensky en Poetin in april 2022 al een vredesdeal hadden ondertekend, maar dat president Biden Boris Johnson naar Oekraïne stuurde om de overeenkomst te verscheuren. “Omdat wij deze oorlog wilden.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
14
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *