(L) Onafhankelijk vicepresidentskandidaat Nicole Shanahan spreekt tijdens een campagne-evenement in het Henry J. Kaiser Event Center in Oakland, Californië, op 26 maart 2024. (Foto door JOSH EDELSON/AFP via Getty Images) / (R) Onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. woont een persconferentie bij in Brooklyn, New York, op 1 mei 2024. (Foto door KENA BETANCUR/AFP via Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
5:55 PM – donderdag 9 mei 2024

De laatste reactie met betrekking tot het abortusbeleid van de onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.) heeft naar verluidt zijn vrouwelijke running partner verbaasd.

Advertentie

RFK Jr. verklaarde in een interview dat woensdag openbaar werd gemaakt dat hij vrouwen zou toestaan abortus te laten plegen als dat hun persoonlijke beslissing was.

Met 39 weken zit je in maand negen van een zwangerschap, met nog maar een week of twee te gaan,” volgens whattoexpect.com. Dit wordt een “volledige termijn” genoemd

Terwijl verklaarde het Planned Parenthood Action Fund dat de term “late abortus” “verzonnen” anti-abortus propaganda is.

Planned Parenthood stelde: “Tegenstanders van abortus gebruiken taal om mensen die een abortus ondergaan te beschamen, om hen het gevoel te geven dat hun beslissing verkeerd of immoreel is. Neem bijvoorbeeld de verzonnen uitdrukking ‘late abortus’ Late abortus bestaat niet. Het heeft geen basis in de geneeskunde en is pure anti-abortus propaganda, gemaakt om mensen te verwarren over wanneer abortus plaatsvindt.”

In een interview vroeg podcast Sage Steele, een voormalig ESPN presentator, aan Kennedy wat de juiste grens zou moeten zijn voor vrouwen om een abortus te ondergaan.

“Moet er een limiet zijn, of zeg je dat een vrouw tot aan het einde van de zwangerschap het recht heeft om een abortus te ondergaan?” Vroeg Steele.

RFK Jr. antwoordde door te zeggen dat hoewel hij niet gelooft dat “iemand een abortus zou willen” op dat lange moment, vrouwen nog steeds het recht moeten hebben om te kiezen.

RFK Jr. bevestigde opnieuw dat “de vrouw altijd de beslissing moet nemen” in plaats van de staten, toen Steele hem onder druk bleef zetten om te zeggen of hij het eens was met de Roe v. Wade-norm.

“Zelfs als het voldragen is,” zei RFK Jr. brutaal in antwoord op een vervolgvraag.

“Ik denk dat we het aan de vrouwen moeten overlaten in plaats van aan de staat.”

De running mate van RFK Jr., Nicole Shanahan, leek echter verrast door de opmerkingen. Shanahan was te gast op Steele’s podcast een week voordat RFK Jr.’s interview met haar openbaar werd gemaakt. Shanahan reageerde verrast toen Steele vroeg of ze het eens was met Kennedy’s standpunt dat een vrouw moet kunnen kiezen voor abortus tot het einde van de zwangerschap

“Ik heb begrepen dat Bobby’s standpunt is dat elke abortus een tragedie is, een verlies van leven,” zei Shanahan. “Ik heb begrepen dat hij absoluut gelooft in grenzen aan abortus, en we hebben het hierover gehad. Ik denk niet… Ik weet niet waar dat vandaan komt.”

“Dat is niet wat ik begrijp van zijn positie, en ik denk dat er misschien een miscommunicatie was,” vervolgde Shanahan.

Ze postte later op X (Twitter) om haar persoonlijke standpunt over het onderwerp uit te leggen.

Tijdens zijn presidentiële campagne heeft RFK Jr. af en toe tegenstrijdige standpunten ingenomen over abortus. RFK Jr. verklaarde eerder dat hij, als hij gekozen zou worden, voorstander zou zijn van een nationaal verbod op abortussen na de eerste drie maanden van de zwangerschap in een interview in augustus vorig jaar met NBC News.

Hoewel zijn team de verklaring snel herriep.

“Ik geloof dat de beslissing om een kind te aborteren in de eerste drie maanden van het leven aan de vrouw moet worden overgelaten,” zei RFK Jr. eerder tegen NBC News.

RFK Jr.’s team bracht toen snel een verklaring uit waarin werd beweerd dat de kandidaat vragen over het onderwerp “verkeerd begrepen” had.

“De heer Kennedy heeft een vraag verkeerd begrepen die hem gesteld werd door een NBC verslaggever in een drukke, lawaaierige tentoonstellingshal op de Iowa State Fair,” zei een woordvoerder.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *