NEW YORK, NEW YORK - MAY 9: Voormalig Amerikaans president Donald Trump spreekt de pers toe aan het einde van de dag tijdens zijn rechtszaak voor het zogenaamd verdoezelen van betalingen voor zwijggeld in het Strafhof van Manhattan op 9 mei 2024 in New York City. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wordt geconfronteerd met 34 aanklachten wegens het vervalsen van bedrijfsgegevens in de eerste van zijn strafzaken die voor de rechter komen. (Foto door Angela Weiss-Pool/Getty Images)
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump spreekt de pers toe aan het einde van de dag tijdens zijn rechtszaak voor het naar verluidt verdoezelen van betalingen voor zwijggeld in het Strafhof van Manhattan op 9 mei 2024 in New York City. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wordt geconfronteerd met 34 aanklachten wegens het vervalsen van bedrijfsgegevens in de eerste van zijn strafzaken die voor de rechter komen. (Foto door Angela Weiss-Pool/Getty Images)

OAN’s Frank Lara-Risco
5:55 PM – donderdag 9 mei 2024

Rechter Juan Merchan heeft opnieuw een motie van nietigverklaring door het juridische team van Donald Trump afgewezen.

Advertentie

In een beslissing op donderdag weigerde Merchan voor de tweede keer deze week een nietigverklaring af te kondigen na het horen van argumenten van de advocaten van Trump en de aanklager.

De advocaten van Trump benadrukten dat de ondervraging door de aanklager van volwassen actrice Stormy Daniels veel verder ging dan wat in de zaak wordt betwist.

Merchan merkte echter op dat ze genoeg mogelijkheden hadden om bezwaar te maken.

In een afzonderlijke uitspraak wees Merchan het verzoek van het verdedigingsteam af om Trump’s spreekverbod te wijzigen.

Trump sprak kort na het proces van donderdag. Daarin beschuldigde hij Merchan van corruptie.

“Hij is een corrupte rechter en hij heeft een totaal conflict”, zei Trump tegen verslaggevers. “En ik moet terug naar de campagne. Ik hoor hier niet te zijn. We zijn zo onschuldig. Er is nog nooit zoiets geweest, ik, elke analist, juridische analist, ik ben onschuldig en ik word vastgehouden in deze rechtbank met een corrupte rechter die totaal in conflict is, kijk eens naar zijn conflict, het is een schande. Voor de stad New York, voor de staat New York en voor het land.”

Het proces wordt vrijdag hervat.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *