WASHINGTON, DC - FEBRUARY 13: De Amerikaanse president Joe Biden spreekt over de recente goedkeuring door de Senaat van de National Security Supplemental Bill, die militaire hulp biedt aan Oekraïne, Israël en Taiwan, in de State Dining Room van het Witte Huis op 13 februari 2024 in Washington, DC. Tijdens zijn opmerkingen drong Biden er bij de Republikeinen van het Huis en de Amerikaanse voorzitter van het Huis Mike Johnson (R-LA) op aan om de wetgeving door het Huis van Afgevaardigden te loodsen. (Foto door Anna Moneymaker/Getty Images)
De Amerikaanse president Joe Biden spreekt in de State Dining Room van het Witte Huis op 13 februari 2024 in Washington DC over de recente goedkeuring door de Senaat van de National Security Supplemental Bill, die militaire hulp biedt aan Oekraïne, Israël en Taiwan. (Foto door Anna Moneymaker/Getty Images)

OAN’s Brennan Cooney
12:18 PM – vrijdag 10 mei 2024

Democraat Adam Smith heeft de waarschuwing van de regering-Biden aan Israël voor een offensief in Rafah afgekeurd en gezegd dat het Witte Huis niet duidelijk is over zijn beperkingen.

Advertentie

Tijdens een interview op donderdag herhaalde Smith (D-Wash.), die lid is van de House Armed Services Committee, dat de groep achter de gevechten in Gaza islamisten van Hamas zijn.

Smith zei dat het niet het beleid van de regering is om de hulp aan Israël stop te zetten, ondanks dat Biden dit een dag eerder in een interview aan CNN vertelde. In het interview dreigde Biden dat als Israël een offensief in Rafah lanceert, hij wapens zal inhouden.

“Als ze Rafah binnengaan, lever ik geen wapens die in het verleden zijn gebruikt om Rafah aan te pakken, om de steden aan te pakken – die dat probleem aanpakken,” zei Biden tegen CNN verslaggever Erin Burnett.

Dit komt nadat Israël een staakt-het-vuren, waar Hamas mee instemde en dat werd gesteund door Egypte en Qatar, afwees met de mededeling dat het besluit niet aan hun belangrijkste eisen voldeed.

Israëlische functionarissen hebben de opmerkingen van Biden omschreven als “teleurstellend en frustrerend.”

“Het uitstellen van wapentransfers naar Israël is gevaarlijk,” zei het American Israel Public Affairs Committee in een actie alert aan haar leden. “Amerika moet onze bondgenoot Israël krachtig blijven steunen terwijl het werkt om Hamas te verslaan en zijn burgers te verdedigen.”

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *