Er zijn beelden opgedoken uit Malmö… van de reactie van het aanwezige publiek toen bekend werd gemaakt dat Joost Klein niet zou meedoen aan ‘de generale repetitie’ (die door de vakjury beoordeeld wordt). De reactie van het publiek zegt álles. Ze zijn niet blij dat Joost er niet bij mocht zijn.

De aankondiging van de omroeper was bizar. Hij liet weten dat Joost er niet bij was… “maar hopelijk is hij er morgen wel weer bij. Dat gaan we zien. Dat gaan we zien,” aldus dit warhoofd. Het is natuurlijk iets dat je niet hoort te zeggen. Als je niet weet wat er gebeurt houd je je mond en zeg je dat hij er nu niet bij is, einde aankondiging.

Joost is een clown die zijn mond had moeten houden en kalm moest blijven in plaats van zich door zijn emoties te laten overweldigen. Ik ben meerdere keren in Nederland geweest, de Nederlanders zijn beter dan dit #Eurovision2024 #Eurovision #ESC24 #joostgate #joostklein

Niet zo gek, want hoewel Europapa een wanstaltig nummer is lijkt het er al tijden op dat het gewone publiek het nummer juist geweldig vindt. Sterker nog, Joost zou dit weekeinde één van de absolute favorieten zijn voor de eindzege – of in ieder geval voor een positie in de top drie.

Hoe dan ook, de reactie van het publiek liet aan duidelijkheid niet te wensen over. Dat reageerde namelijk furieus. Er werd hard “BOE” geroepen, gejoeld en gefloten. Sterker, de reactie van het publiek maakte duidelijk dat het voor hen als een schok kwam…
Op deze beelden is de furieuze reactie van het publiek nog beter te zien en te horen. Hilarisch genoeg hoor je de omroeper daar ook bij zeggen: “Het is vervelend, maar het is hoe het is.” Joh. Echt.

🇳🇱 The most difficult job at #Eurovision (floor manager) to inform the audience at Malmö Arena that Joost Klein from The Netherlands doesn’t perform in tonight’s Jury Show. #JoostKlein #Eurovision2024

Na de aankondiging gaat de omroeper verder, maar hij wordt niet bepaald op vriendelijke wijze behandeld door het publiek. Dat lijkt werkelijk zwaar geïrriteerd te zijn dat Klein – die echt om volstrekt onbekende redenen een soort van publiekslieveling is – er niet bij was bij deze generale repetitie, die oh zo belangrijk is voor de uiteindelijke uitslag van Eurovisie.

Dit lijken trouwens beelden te zijn van Joost nadat bekend werd gemaakt dat er “een onderzoek” naar hem liep. De beelden werden gemaakt door wat een Zweedse media-organisatie lijkt te zijn. Joost stapte in de lift en vertrok. Je zou bijna denken: uit Zweden. Maar dat gaan we zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *