De vernedering voor Joost Klein gaat maar door en door. Eerder vandaag mocht hij niet meedoen aan de “eerste repetitie.” Dat was al niet fijn voor hem. Maar nu is bekend geworden dat hij ook niet mag meedoen aan de tweede repetitie. En dat is een serieus probleem. Die repetitie wordt namelijk beoordeeld door de vakjury.
Volgens het Duitse Bild staat Klein op het punt om voor het hele evenement gediskwalificeerd te worden. Nou is dat op zich niet zo erg, Eurovisie is immers een walgelijk ‘spektakel’ van, voor en door wanstaltige eurofielen, maar toch, het heeft er alle schijn van dat een grote groep Nederlanders het tóch wel vrij belangrijk vindt allemaal.
Nou, hoewel de officiële aankondiging voor een totale kwalificatie nog op zich laat wachten is heeft de EBU – dat is de ranzige club die het Eurovisie Songfestival organiseert – nu wél officieel laten weten dat Klein niet mag meedoen aan “de tweede Dress Rehearsal.” Ja, dat lees je goed:

STATEMENT EBU:

While the investigation continues the EBU has decided that Joost Klein will not perform during Dress Rehearsal 2 of the competition which is voted on by juries in the 37 participating countries.

#Joostklein #eurovision #esf24 #joostklein #netherlands

Die tweede ‘Dress Rehearsal’ is van belang omdat dit het moment is waarop de artiesten hun échte show laten zien – maar dan niet voor het grote publiek, maar slechts voor een vakjury. Die vakjury kijkt daarnaar en geeft vervolgens punten op basis van de show die ze op dat moment te zien krijgen. Dus op basis van de show zoals de artiesten die de dag erna óók zouden moeten geven aan het gewone plebs.

Maar dat gebeurt dus niet met Joost. Hij is daarvan uitgesloten. De Nederlandse vlag is uit zijn kleedkamer gehaald.
Dan zou je denken: het is dus einde oefening voor Joost Klein. Nou, dat is inderdaad zeer waarschijnlijk, maar zowel de EBU als AVROTROS (de omroep die in Nederland Eurovisie uitzendt) zeggen heel duidelijk dat het onderzoek nog loopt. Er is volgens hen dus nog geen beslissing genomen over Joost z’n participate op zaterdag.

“Het onderzoek is nog niet afgerond,” zeggen de linkse eurofielen van AVROTROS. “Dat betekent dat Joost niet mag repeteren van de EBU vanavond. AVROTROS is continu in gesprek met de EBU.”

Opmerkelijk genoeg beweert AVROTROS daarna dat, als Joost toch uiteindelijk mag blijven, de vakjury gewoon “een eerder optreden” van hem beoordeelt. Het gaat dan hoogstwaarschijnlijk om zijn optreden in de halve finales van Eurovisie.

Maar dat is gek. Want die halve finale is veel aftandser, normaal gesproken, dan de finale en dus ook dan het optreden dat de artiesten heimelijk aan de vakjury geven. Als de vakjury Joost afrekent op zijn optreden in de halve finales zal hij veel minder punten krijgen dan als hij vanavond gewoon mag meedoen ‘bij de tweede repetities.’

Kortom, het kan nu twee kanten opgaan: óf er wordt nu concurrentievervalsing gepleegd doordat Joost uiteindelijk toch nog mag blijven maar geen kans meer heeft op een echt goede uitslag… óf we worden nog eventjes aan het lijntje gehouden tot de EBU vanavond laat officieel bekendmaakt (als de meeste mensen al slapen) dat Joost echt moet opsodemieteren en Zweden per direct moet verlaten.

Iemand zin een gokje te wagen wat de conclusie hiervan wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *