In deze luchtfoto zijn voltooide en in aanbouw zijnde nieuwe woningen te zien op een terrein in Trappe, Maryland, op 28 oktober 2022. - De verkoop van nieuwe huizen in de VS is in september gedaald, zo bleek uit officiële gegevens op 26 oktober 2022, omdat de toenemende betaalbaarheid eigendom voor velen verder buiten bereik brengt. De verkoop steeg tijdens de pandemie van het coronavirus toen Amerikanen huizen kochten dankzij de voordelige hypotheekrente, maar de sector is afgekoeld nu de Amerikaanse Federal Reserve de rente verhoogt in haar strijd om de stijgende inflatie terug te dringen. (Photo by Jim WATSON / AFP) (Photo by JIM WATSON/AFP via Getty Images)
(Photo by Jim WATSON / AFP) (Photo by JIM WATSON/AFP via Getty Images)

OAN’s James Meyers
3:44 PM – maandag 13 mei 2024

Een recente analyse door ResiClub van de Case-Shiller National Home Price Index heeft een duizelingwekkende stijging van de huizenprijzen in de VS onthuld, met een forse stijging van 47,1% sinds 2020. 

Advertentie

De laatste stijging van de huizenmarkt in de vroege jaren 2020 heeft zowel de jaren 1990 als 2010 overtroffen en dreigt nu de hele jaren 2000 te overtreffen. 

De huizenprijzen in die twee decennia stegen respectievelijk met 30,1% en 44,7%. 

Bovendien staat de groei van de huizenprijzen in de jaren 2020 op het punt om alle groei van de jaren 2000 te overschrijden, die 47,3% bedroeg na meer dan 80% te hebben overschreden vóór de crash van de huizenmarkt in 2007. 

De huizenmarktgekte van dit decennium werd naar verluidt gestimuleerd door de COVID-19 pandemie, die een onvoorziene stormloop van huizenkopers teweegbracht. Dit resulteerde ook in een prijsstijging van 20% binnen slechts 12 maanden. 

Hoewel de hypotheekrentes met maar liefst 7% stegen, het dubbele van wat ze waren op het hoogtepunt van de pandemie, weigerden de huizenprijzen gelijk te blijven. 

De mediane verkoopprijs van een Amerikaans huis bereikte $420.800 in het eerste kwartaal van dit jaar. 

Aan het begin van het decennium lag de verkoopprijs van een huis op $327.100 en was aanzienlijk lager aan het begin van de jaren 1990. 

Volgens Lance Lambert, medeoprichter van ResiClub, is de groei van de huizenprijzen in de eerste 50 maanden niet één, maar in de laatste drie decennia samen overtroffen. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *