Studenten lopen door de campus van de University of North Carolina at Chapel Hill op 18 augustus 2020 in Chapel Hill, North Carolina. (Foto door Melissa Sue Gerrits/Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
3:31 PM – maandag 13 mei 2024

De raad van bestuur van UNC-Chapel Hill heeft besloten om 2,3 miljoen dollar over te hevelen naar ‘openbare veiligheid’ in plaats van initiatieven op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI).

Advertentie

Tijdens een speciale vergadering van de raad van bestuur op maandagochtend werd er unaniem gestemd. Het is echter nog onduidelijk of de ombuiging van het geld ongetwijfeld tot banenverlies zal leiden.

De vicevoorzitter van de begrotings- en financiële commissie van het bestuur, Marty Kotis, was de eerste die het “flex cut amendement” voorstelde en goedkeurde Hij noemde de DEI-initiatieven “discriminerend en verdeeld”

“Ik denk dat DEI bij veel mensen staat voor verdeeldheid, uitsluiting en indoctrinatie,” zei Kotis. “We hebben meer eenheid en saamhorigheid nodig, meer dialoog en meer diversiteit in denken.”

Het DEI-kantoor beweert dat hun doel is om “een diverse, inclusieve en gastvrije omgeving te creëren en te behouden voor alle studenten, faculteit en alumni”, volgens het UNC-Chapel Hill Office of Diversity and Inclusion.

Terwijl verklaarden Kotis en andere bestuursleden dat om de campus te beschermen tegen organisaties die “de activiteiten van de universiteit verstoren”, meer geld voor openbare veiligheid nodig was.

Veel deelnemers brachten met name de meest recente anti-Israël protesten op de campus ter sprake. Bij een kampement waar demonstranten de Amerikaanse vlag hadden weggehaald en vervangen door een Palestijnse, arresteerde de politie vorige maand meer dan dertig personen.

“Als je eigendommen vernielt of de Amerikaanse vlag neerhaalt en je moet er hekken omheen zetten, dat kost geld,” verklaarde Kotis. “Het is noodzakelijk dat we de juiste middelen hebben voor wetshandhaving om de campus te beschermen.”

Velen hebben de reactie van de universiteit op de campusdemonstraties bekritiseerd, waaronder leden van de gemeenteraden van Chapel Hill en Carrboro.

“De UNC-administratie creëerde een omgeving die onvermijdelijk resulteerde in een escalatie van geweld, inclusief het gebruik van pepperspray tegen haar eigen studenten”, staat in een brief die ondertekend is door een meerderheid van de gemeenteraadsleden. “Dit gebruik van agressieve politietactieken tegen studenten en leden van de gemeenschap nodigt uit tot agressieve reacties en zorgt er alleen maar voor dat een toch al gespannen situatie escaleert.”

“Het is een schande dat de stad Chapel Hill weigert om onze lokale universiteitspolitie te helpen wanneer die wordt opgeroepen,” zei David Boliek, voorzitter van de begrotings- en financiële commissie. “De $2,3 miljoen zou een extra bijdrage zijn aan wat waarschijnlijk een begrotingsprobleem is met betrekking tot hoeveel we nu moeten uitgeven aan wetshandhaving.”

Insiders die op voorwaarde van anonimiteit met de pers spraken, zeiden dat het ongebruikelijk is dat het bestuur besluit om een “flex cut amendement” goed te keuren tijdens een speciale vergadering vlak voordat de rector de Raad van Bestuur een algemene begroting presenteert. Kanselier Lee Roberts, die de speciale vergadering op maandag bijwoonde, zweeg over de verdubbeling van het fonds.

“We zijn dan wel een adviesraad, maar we hebben wel de macht over de portemonnee,” zei Kotis. “En als we programma’s niet willen goedkeuren die niet in overeenstemming zijn met onze (non-discriminatie) resolutie, dan hoeven we dat niet te doen.”

De beslissing komt nadat de commissie van de Raad van Bestuur van UNC vorige maand stemde voor het intrekken van een bepaling die DEI-kantoren vereist op alle openbare hogescholen van de staat. De voltallige Raad van Bestuur stemt volgende week over dezelfde beleidswijziging.

De beleidswijziging wordt onmiddellijk van kracht als deze wordt goedgekeurd en de rectores magnifici van de afzonderlijke universiteiten hebben tot september van dit jaar de tijd om hun plannen voor het verminderen van de financiering van DEI-activiteiten uiteen te zetten.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *