Procureur-generaal Merrick Garland kondigt aan dat het ministerie van Justitie een onderzoek zal starten naar de praktijken van het Louisville Police Department
WASHINGTON, DC - 26 APRIL: US Attorney General Merrick Garland legt een verklaring af op het ministerie van Justitie op 26 april 2021 in Washington, DC. Garland kondigde aan dat het Ministerie van Justitie een onderzoek zal starten naar de politiepraktijken van het Louisville Police Department in Kentucky. Er zal een rapport worden gepubliceerd over eventuele grondwettelijke en onrechtmatige schendingen. (Foto door Mandel Ngan-Pool/Getty Images)
Attorney General Merrick Garland kondigt aan dat het ministerie van Justitie een onderzoek zal starten naar de praktijken van het Louisville Police Department
WASHINGTON, DC – 26 APRIL: US Attorney General Merrick Garland legt een verklaring af op het ministerie van Justitie op 26 april 2021 in Washington, DC. Garland kondigde aan dat het Ministerie van Justitie een onderzoek zal starten naar de politiepraktijken van het Louisville Police Department in Kentucky. Er zal een rapport worden gepubliceerd over eventuele grondwettelijke en onrechtmatige schendingen. (Foto door Mandel Ngan-Pool/Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
4:15 PM – maandag 13 mei 2024

De House Committee on Oversight, samen met verantwoordingsvoorzitter James Comer, hebben een verzoek ingediend om procureur-generaal Merrick Garland in minachting van het Congres te houden omdat hij geen gehoor heeft gegeven aan een dagvaarding.

Advertentie

De markup werd maandag aangekondigd en staat gepland voor dinsdag. 

Volgens Comer’s kantoor is Garland op 27 februari gedagvaard door de House Oversight en House Judiciary Committees “voor verslagen, inclusief transcripties, notities, video- en audiobestanden, met betrekking tot het onderzoek van Special Counsel Robert Hur naar de moedwillige onjuiste behandeling van geheime informatie door president Joe Biden”

Comer’s kantoor verklaarde ook dat Garland nog steeds niet de audiobestanden heeft verstrekt van Biden’s interview met de Special Counsel. 

“De House Oversight en Judiciary Committees hebben procureur-generaal Garland rechtmatig gedagvaard voor de geluidsopnamen van het interview van president Biden met speciaal raadsman Hur, maar hij blijft onze dagvaardingen negeren,” zei Comer in een verklaring. 

“Deze geluidsopnamen zijn belangrijk voor ons onderzoek naar het moedwillig achterhouden van geheime documenten door president Biden en zijn geschiktheid om president van de Verenigde Staten te zijn. Er moeten consequenties zijn voor de weigering om te voldoen aan wettelijke dagvaardingen van het Congres en we zullen procureur-generaal Garland aanklagen wegens minachting van het Congres.”

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *