(COMBO) Deze combinatie van foto's gemaakt op 22 oktober 2020 toont de Amerikaanse president Donald Trump (L) en de Democratische presidentskandidaat en voormalig vicepresident van de VS Joe Biden tijdens het laatste presidentiële debat op de Belmont University in Nashville, Tennessee, op 22 oktober 2020. (Foto's door Morry GASH en JIM WATSON / AFP) (Foto door MORRY GASH,JIM WATSON/AFP via Getty Images)
(Photo by MORRY GASH,JIM WATSON/AFP via Getty Images)

OAN’s James Meyers
8:25 AM – maandag 13 mei 2024

Voormalig president Donald Trump leidt nu in vijf swing-states, die in 2020 allemaal werden gewonnen door president Joe Biden, volgens een nieuwe peiling. 

Advertentie

Paniek in DC nu CNN haar kijkers eindelijk moet informeren dat het slecht gaat en Trump een enorme voorsprong heeft op Biden in battleground staten in een nieuwe peiling van de New York Times, waaronder in Nevada (+13), Georgia (+9), Arizona (+6), Pennsylvania (+3) en Wisconsin (+1). WATCH pic.twitter.com/Tctm0bdeXG

– Simon Ateba (@simonateba) 13 mei 2024

Surveys uitgevoerd door The New York Times, Siena College en de Philadelphia Inquirer onthulden dat Trump gunstiger lag bij kiezers dan Biden in Arizona, Georgia, Michigan, Nevada en Pennsylvania, terwijl Biden slechts in één swing state, Wisconsin, aan de leiding gaat. 

De gegevens toonden aan dat Trump enorme verbeteringen boekte onder jonge kiezers en gekleurde kiezers in vergelijking met 2020. 

De peilingcijfers lieten zien hoe grote problemen zoals de economie, de kosten van levensonderhoud, de oorlog tussen Israël en Hamas en de immigratiecrisis frustratie hebben veroorzaakt onder Amerikanen. 

Een onthutsende bijna 70% van de kiezers beweerde dat de politieke en economische systemen van het land een complete verandering nodig hebben, waarbij slechts 13% van de aanhangers van Biden geloofde dat hij in staat zou zijn om verandering te brengen tijdens een tweede termijn. 

Bijna 40% van de ondervraagde Trump-aanhangers beweerde dat de kosten van levensonderhoud en de economie de belangrijkste kwesties zijn in deze komende verkiezingen. 

Verder gaven kiezers die toegaven dat ze een hekel aan Trump hadden nog steeds aan dat hij de kandidaat zou zijn om de broodnodige verandering teweeg te brengen. 

Verder liggen Trump en Biden erg dicht bij elkaar onder 18- tot 29-jarigen onder Hispanic kiezers, nadat 60% van de demografie in 2020 op Biden stemde. 

De voormalige president verzekerde zich ook van 20% van de steun van zwarte kiezers, wat de grootste hoeveelheid zwarte steun is voor een Republikeinse presidentskandidaat sinds de Civil Rights Act van 1964, volgens The New York Times poll. 

Terwijl heeft Biden zijn bolwerk behouden onder oudere en blanke kiezers die minder fundamentele veranderingen lijken te eisen. 

Abortus is ook een belangrijk onderwerp onder kiezers, met 64% in swing states die zeggen dat abortus altijd of meestal legaal moet zijn, waaronder 44% van de Trump-aanhangers. 

Kiezers geven echter nog steeds de voorkeur aan Biden boven Trump als het gaat om abortus met 11 punten, 49 tegen 38 procent. 

De peilingen onderzochten 4.097 geregistreerde kiezers in Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania en Wisconsin van 28 april tot 9 mei.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *