Foto: Pexels/Los Muertos Crew

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!

Vorig jaar organiseerde Bloedbank Sanquin een informatiebijeenkomst over de coronavaccinatie en bloedveiligheid. Er waren vragen over de veiligheid van bloed van gevaccineerden voor ontvangers en over de samenstelling van de mRNA-vaccins.

Na de bijeenkomst vond er een briefwisseling plaats tussen het Artsen Collectief en Sanquin.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/bloedbank-sanquin-doet-bizarre-uitspraken-over-bloedveiligheid-na-coronavaccinatie-een-plakje-cervelaat-1.png
Onjuiste informatie

Op de website van Sanquin staat nog steeds onjuiste informatie:

De coronavaccins worden in de spier toegediend. De stoffen in het vaccin worden vanuit de plek van injectie meegevoerd naar de omliggende spiercellen en lymfeklieren. De stoffen in het vaccin worden snel in het lichaam afgebroken. Dat is een kwestie van enkele weken.

De spike-eiwitten en antistoffen worden door het eigen lichaam gemaakt. Antistoffen zullen in het plasma van bloed terechtkomen en daar maanden aanwezig zijn. Spike-eiwitten worden binnen enkele weken door de dan voldoende aanwezige antistoffen opgeruimd. Heel soms komen spike-eiwitten tijdelijk in plasma voor.

En:

Er is een extreem kleine kans dat afgebroken stoffen van het vaccin of spike-eiwitten in een bloedproduct voorkomen. In het uiterste geval dat die toch aanwezig zijn, gaat het om zodanig minuscule hoeveelheden dat – als het al een negatief effect zou hebben – de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van de bloedontvanger nihil zijn.

Het aanwezige mRNA is niet in staat om zich te binden aan menselijk DNA, en kan het daarom ook niet manipuleren.

Plakje cervelaat

Tijdens de informatiebijeenkomst, die ook voor medewerkers te volgen was, werd het voorzorgsprincipe bij deze nieuwe vaccintechnologie door de wetenschappelijke leiding van Sanquin weggewuifd. Zo zag medisch directeur Hans Zaaijer geen nut in het registreren van de coronavaccinatiestatus van donoren voor onderzoek. Ook het meten van spike-eiwit, mRNA of (plasmide) DNA in donorbloed wordt niet overwogen.

Er kwam een vraag van iemand die opmerkte dat op de bijsluiter van Pfizer toegevoegde stoffen staan waarvan niks bekend is bij het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA).

Volgens Zaaijer moet je daar vooral niet naar kijken. “Want als ik je ga voorlezen wat in een plakje cervelaat zit uit de Albert Heijn, op dit niveau, chemisch, dan schrik je je ook dood.”

‘Je maakt iedereen bang’

“Dus ik stel dan voor dat we beginnen met het uitzoeken van alle chemicaliën die in ons voedsel zitten, maar die we elke dag gewoon vrolijk opeten, of die allemaal zijn uitgezocht, en dat we dezelfde benadering in het leven kiezen met de gewone risico’s van hulpstoffen die overigens gewoon zijn goedgekeurd en die in de klinische studies veilig zijn gebleken. En die we als gewoon consument in de supermarkt zonder enige zorg voor lief nemen,” zei Zaaijer.

“Je maakt iedereen bang als je chemische namen van hulpstoffen noemt,” voegde hij toe.

Volgens Zaaijer ‘kan het niet’ dat het EMA niet weet dat dit erin zit.

Niet op de reguliere wijze getest

De vraagsteller noemde ALC-0315, een hulpstof die gebruikt wordt om het mRNA (en verontreinigende plasmide DNA) in te verpakken. Deze hulpstof van de Pfizer-vaccins is voor het eerst door het EMA voor mensen toegelaten in dit product, waarbij kritische kanttekeningen werden geplaatst. Het is niet op de reguliere wijze getest op veiligheid bij zwangerschap, merkt het Artsen Collectief op.

De organisatie acht het daarom verstandig donorbloed te testen op de aanwezigheid van spike-eiwit, mRNA en verontreinigend plasmide DNA. Vanwege de ontstekingsbevorderende eigenschappen van spike zou het bloed volgens het Collectief ook moeten worden getest op ontstekingsfactoren. Bloedontvangers zouden, indien mogelijk, de keuze moeten hebben tussen gevaccineerd en ongevaccineerd bloed, vindt de groep, waar duizenden medische professionals bij aangesloten zijn.

[Artsen Collectief]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9
10
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *