5 of 6 | FILE - Nicolae Miu kijkt toe tijdens zijn moordproces, vrijdag 5 april 2024, in het St. Croix County Circuit Court in Hudson, Wis.... Juryleden veroordeelden Miu op donderdag 11 april 2024 voor de moord op de 17-jarige Isaac Schuman en de verwonding van vier anderen tijdens een gevecht in de Apple River in 2022. (Aaron Lavinsky/Star Tribune via AP, File)
Nicolae Miu kijkt toe tijdens zijn moordproces, vrijdag 5 april 2024, in het St. Croix County Circuit Court in Hudson, Wis. Juryleden veroordeelden Miu op donderdag 11 april 2024 voor de moord op de 17-jarige Isaac Schuman en de verwonding van vier anderen tijdens een gevecht in de Apple River in 2022. (Aaron Lavinsky/Star Tribune via AP, File)

OAN’s Abril Elfi
3:37 PM – donderdag 11 april 2024

Nicolae Miu is schuldig bevonden aan het dodelijk steken van een tiener en het aanvallen van vier anderen tijdens een watertubingruzie op de Apple River in Wisconsin. 

Advertentie

Donderdag heeft een jury Miu schuldig bevonden aan eerste graad roekeloze doodslag, vier aanklachten van het roekeloos in gevaar brengen van de veiligheid en een aanklacht voor mishandeling voor de steekpartij in 2022 waarbij Isaac Schuman, 17 jaar, om het leven kwam. 

De 54-jarige stak ook vier andere mensen neer die deel uitmaakten van Schuman’s vriendengroep na een vechtpartij die draaide om een vermiste mobiele telefoon. 

De verdachte beweerde dat hij uit zelfverdediging handelde nadat de groep hem beschimpte en hem ervan beschuldigde een pedofiel te zijn.

Miu vertelde de autoriteiten dat de groep, die tussen de 17 en 24 jaar oud was, hem had aangevallen en dat hij “zichzelf verdedigde”

Tijdens het zwemmen met zijn vrouw en het zoeken naar een verloren mobieltje met een snorkel, omringde de groep hem en beschimpte hem, waarop de man terugsloeg met een touwsnijmes.

De jury van de districtsrechtbank van St. Croix County velde het vonnis, waarvan verdediger Aaron Nelson zei dat hij verrast en “respectvol teleurgesteld” was. 

“In veel opzichten is zelfverdediging een gemeenschapsnorm”, zei Nelson volgens de krant uit Minneapolis. “En het is erg afhankelijk van welke groep van 12 mensen binnen de gemeenschap je het vraagt.”

De aanklagers verklaarden dat Alexander Martin, Dante Carlson, Anthony Carlson en Rhyley Mattison ook werden neergestoken tijdens de ruzie en dat Madison Coen werd aangevallen.

Terwijl Miu naar verluidt had verklaard dat hij Coen had geduwd omdat ze tegen hem schreeuwde en zijn persoonlijke ruimte binnendrong, zeiden getuigen echter dat Miu Coen had geslagen, wat de fatale woordenwisseling uitlokte die een van Schumans vrienden opnam op camera.

Tijdens het acht dagen durende proces hebben ongeveer 30 getuigen, waaronder de verdachte zelf, getuigd.

De aanklager beweerde dat Miu “knapte” uit woede. De advocaten van de verdediging beweerden echter dat hij zich na een hartaanval en een viervoudige bypassoperatie twee jaar daarvoor hulpeloos, bang en blootgesteld had gevoeld

Miu’s vonnis zal worden bepaald voor een toekomstige datum waar hem nu meer dan 100 jaar gevangenisstraf te wachten staat. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *