Een 85-jarige vrouw uit Idaho wordt geprezen als een “held” omdat ze een verdachte van een woninginbraak neerschoot met een pistool dat ze onder haar kussen bewaarde, nadat hij haar aan een stoel had vastgeketend, haar met een pistool had geslagen en meerdere keren had gedreigd haar te vermoorden, aldus de autoriteiten.

Christine Jenneiahn overleefde het schrijnende incident in haar huis in de buurt van Blackfoot

Christine Jenneiahn overleefde het schrijnende incident in haar huis in de buurt van Blackfoot, Idaho, nadat ze meerdere keren was neergeschoten door de vermeende aanvaller, de 39-jarige Derek Condon. Hij stierf in haar keuken toen de tachtigjarige de rollen omdraaide en hem twee keer neerschoot met haar .357 Magnum, zeiden de autoriteiten.

< href= href="Derek Condon"" in de buurt van Blackfoot, Idaho

Verdedig je pensioen tegen Bidenflation

Ze vertelde onderzoekers dat ze had besloten dodelijk geweld te gebruiken om haar en haar gehandicapte zoon te beschermen. Ze zei dat het “nu of nooit” was, omdat ze bang was dat de verdachte haar anders zou vermoorden.

“Deze zaak is een eenvoudige analyse van zelfverdediging en gerechtvaardigde doodslag,” zei officier van justitie Ryan Jolley van Bingham County, Idaho, in een verklaring die deze week werd vrijgegeven. “Het is ook een van de meest heldhaftige daden van zelfbehoud die ik ooit heb gehoord.”

Jenneiahn, die op het platteland woont met een gehandicapte zoon, vertelde de politie dat ze op 13 maart rond 2 uur ‘s nachts werd gewekt door een vreemdeling die een militaire jas en een zwart skimasker droeg en boven haar bed stond en een pistool en een zaklamp op haar richtte, volgens de onderzoekers.

Onderzoekers vermoeden dat Condon het huis binnenkwam door een raam in te slaan en Jenneiahn met een pistool op het hoofd sloeg terwijl ze in haar bed lag, volgens Jolley.

Stop Risking Your Safety: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingskaliber!

Jenneiahn vertelde onderzoekers dat Condon haar naar verluidt meenam naar haar woonkamer, haar aan een houten stoel boeide en “vroeg waar de waardevolle spullen in haar huis werden bewaard en plaatste een pistool tegen haar hoofd”, volgens een incidentenrapport.

De vrouw vertelde Condon dat er beneden twee kluizen waren, maar dat ze niet veel had, volgens het rapport.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="aligncenter wp-image-316612 size-large" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/gewapende-inbreker-dodelijk-geraakt-door-85-jarige-vrouw-die-haar-gehandicapte-zoon-beschermde-video.jpg" alt width="1024" height="1024" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/gewapende-inbreker-dodelijk-geraakt-door-85-jarige-vrouw-die-haar-gehandicapte-zoon-beschermde-video.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/gewapende-inbreker-dodelijk-geraakt-door-85-jarige-vrouw-die-haar-gehandicapte-zoon-beschermde-video-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/gewapende-inbreker-dodelijk-geraakt-door-85-jarige-vrouw-die-haar-gehandicapte-zoon-beschermde-video-2.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/gewapende-inbreker-dodelijk-geraakt-door-85-jarige-vrouw-die-haar-gehandicapte-zoon-beschermde-video-3.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/gewapende-inbreker-dodelijk-geraakt-door-85-jarige-vrouw-die-haar-gehandicapte-zoon-beschermde-video-4.jpg 250w, https://www.redvoicemedia.com/wp-content/uploads/2024/04/2024.04.02-10.47-redvoicemedia-660be25ef148

Toen de aanvaller naar beneden ging en haar alleen achterliet in de woonkamer, vertelde Jenneiahn aan de onderzoekers dat ze de stoel waaraan ze geboeid was terugsleepte naar haar slaapkamer om het pistool te pakken dat ze onder haar kussen bewaarde. Ze vertelde onderzoekers dat ze terugging naar de woonkamer en de revolver verborg tussen de armleuning en het kussen van een bank waar ze naast zat en wachtte af wat Condon vervolgens zou doen, volgens het rapport

Toen Condon terugkwam, werd hij naar verluidt boos op Jenneiahn omdat hij hem niet had verteld dat haar zoon in het huis was en dreigde hij haar opnieuw te vermoorden, volgens het rapport. Toen greep ze naar haar pistool dat ze in de bank had verstopt en opende het vuur op Condon, waarbij ze hem twee keer raakte.

Condon vuurde naar verluidt terug en leegde zijn 9mm pistool, waardoor Jenneiahn schotwonden opliep in haar buik, been, arm en borst, volgens het rapport.

Condon zakte blijkbaar in de keuken in elkaar en stierf, terwijl Jenneiahn 10 uur lang bloedend en geboeid aan de stoel op de vloer van haar woonkamer bleef liggen, tot haar zoon naar boven kwam en haar de telefoon gaf om 911 te bellen, aldus het rapport.

Condon is niet dood

Onder verwijzing naar Idaho’s “stand your ground law”, zei Jolley dat Jenneiahn gerechtvaardigd was om alle middelen te gebruiken die nodig waren om zichzelf te verdedigen.

“Ieder redelijk persoon zou het nodig vinden om zichzelf of zijn gehandicapte kind onder dergelijke omstandigheden te verdedigen,” zei Jolley in zijn besluit dat dinsdag werd vrijgegeven. “Dat Christine dit heeft overleefd is echt ongelooflijk. Haar doorzettingsvermogen, vastberadenheid en wil om te leven lijken haar die nacht te hebben gered.”

Hij zei dat als Condon het incident had overleefd, hij zou zijn aangeklaagd voor poging tot moord, ontvoering, inbraak, zware mishandeling en diefstal.

Het systeem van binnenuit laten instorten: De Cloward-Piven-strategie begrijpen [VIDEOS]

Zelfstandige of bedrijfseigenaar? Ontdek hoe u een belangrijke belastingvermindering kunt claimen


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *