© AP

Instagram wil jongeren die gebruikmaken van het sociale medium beter beschermen tegen sextortion, het chanteren van iemand met naaktbeelden. Tieners onder de 18 jaar wereldwijd krijgen daarom binnenkort standaard een melding als zij een privébericht krijgen of sturen waarin een naaktfoto wordt meegestuurd. Verzenders van een dergelijk bericht worden door Instagram gewaarschuwd op te passen als zij gevoelige foto’s sturen.

Gisteren om 23:04

Verder waarschuwt Instagram in de melding dat anderen een schermafbeelding kunnen maken van de foto, zonder dat de zender daar weet van heeft. Ontvangers van een foto waar vermoedelijk naakt op te zien is, krijgen in eerste instantie een geblurde afbeelding te zien. Daarmee worden gebruikers volgens Instagram onder meer beschermd tegen het ontvangen van ongewenste naaktbeelden. Maar dat niet alleen: ook worden jongeren zo beschermd “tegen oplichters die naaktfoto’s kunnen sturen om mensen te verleiden hun eigen foto’s terug te sturen”, stelt het bedrijf.

Verder krijgen gebruikers die een ontvangen naaktfoto proberen door te sturen een melding waarin Instagram vraagt “verantwoordelijk” en “respectvol” te zijn. “Het kan moeilijk zijn om controle te houden op wat er gebeurt met een foto als deze wordt gedeeld. Mensen zouden foto’s kunnen gebruiken om de persoon op de foto te schaden”, valt verder te lezen in de melding.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *