NEW YORK, NEW YORK - MAY 13: Michael Cohen, de voormalige advocaat van president Donald Trump, arriveert bij zijn huis na het verlaten van de strafrechtbank in Manhattan op 13 mei 2024 in New York City. Cohen werd opgeroepen om te getuigen als kroongetuige in het zwijggeldproces van de voormalige president. Cohen's betaling van 130.000 dollar aan Stormy Daniels is gekoppeld aan Trump's 34 aanklachten wegens het vervalsen van bedrijfsgegevens in de eerste van zijn strafzaken die voor de rechter komen. Cohen zal doorgaan met directe ondervraging door de aanklager en daarna kruisverhoor ondergaan door de verdediging wanneer het proces wordt hervat. (Foto door Michael M. Santiago/Getty Images)
Michael Cohen, de voormalige advocaat van president Donald Trump, arriveert bij zijn huis na het verlaten van de strafrechtbank in Manhattan op 13 mei 2024 in New York City. (Foto door Michael M. Santiago/Getty Images)

OAN’s Chloe Hauxwell
6:00 PM – maandag 13 mei 2024

Dag 16 van het zwijggeldproces van Donald Trump in New York is voorbij.

Advertentie

De voormalige Trump-advocaat Michael Cohen, de meest verwachte getuige in het proces tegen Trump, getuigde maandag voor juryleden.

Hoewel zijn directe verhoor nog niet is afgerond.

De aanklagers gebruikten de geroyeerde advocaat om te proberen te bewijzen dat Trump illegaal bedrijfsgegevens heeft vervalst nadat hij de voormalige volwassen filmster Stormy Daniels had betaald in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016.

Tijdens zijn getuigenis gaf Cohen met name toe dat hij Trump in het geheim had opgenomen in de weken voor de verkiezingen van 2016.

Verdedigers hebben de juryleden al verteld dat Cohen een “toegegeven leugenaar” is met een “obsessie om president Trump te pakken.”

Voorzitter Jim Jordan (R-Ohio) gebruikte X (Twitter) op maandag om zes gevallen te benadrukken waarin Cohen in het verleden het Congres heeft misleid.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *