Voormalig president Trump houdt rally in Ohio in aanloop naar voorverkiezing van staat
DELAWARE, OH - 23 APRIL: (L-R) J.D. Vance, een Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse Senaat in Ohio, schudt handen met voormalig president Donald Trump tijdens een bijeenkomst van de voormalige president op het Delaware County Fairgrounds op 23 april 2022 in Delaware, Ohio. Vorige week kondigde Trump zijn steun aan voor J.D. Vance in de Republikeinse Senaatsvoorverkiezing in Ohio. (Foto door Drew Angerer/Getty Images)
Voormalig president Trump houdt rally in Ohio in aanloop naar voorverkiezing van staat
DELAWARE, OH – 23 APRIL: (L-R) J.D. Vance, een Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse Senaat in Ohio, schudt handen met voormalig president Donald Trump tijdens een bijeenkomst van de voormalige president op het Delaware County Fairgrounds op 23 april 2022 in Delaware, Ohio. Vorige week kondigde Trump zijn steun aan voor J.D. Vance in de Republikeinse Senaatsvoorverkiezing in Ohio. (Foto door Drew Angerer/Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
5:45 PM – maandag 13 mei 2024

Republikeinse senator J.D. Vance uit Ohio heeft verklaard dat zijn opmerkingen over voormalig president Donald Trump tijdens de verkiezingen van 2016 gewoon “verkeerd” waren.” 

Advertentie

CNN‘s Dana Bash ondervroeg Vance (R-Ohio.) over een tweet uit 2016, in reactie op het uitlekken van de Trump Access Hollywood -tape waarin stond: “Collega-christenen, iedereen kijkt naar ons. Als we ons verontschuldigen voor deze man [Trump], Heer helpe ons.”

Bash vroeg Vance of hij nog steeds hetzelfde voelt over wat zij beschreef als Trump’s “seksuele indiscreties” tijdens de lopende New Yorkse “hush money” rechtszaak, waarbij hij opmerkte dat hij de denigrerende tweet inmiddels heeft verwijderd.

“Maar, kijk, mijn mening over Donald Trump – ik ben hier heel duidelijk over geweest – is, kijk, ik had het mis over hem. Ik dacht niet dat hij een goede president zou worden, Dana, en ik was erg, erg trots dat mijn ongelijk bewezen werd. Het is een van de redenen waarom ik zo hard werk om hem gekozen te krijgen,” antwoordde hij op CNN‘s “State of the Union” programma.

Vance belichtte vervolgens de rechtszaak, toonde zijn steun voor de voormalige president en legde uit dat Trump niet wordt aangeklaagd voor “seksuele indiscreties”.”

“Nou, ten eerste, Donald Trump staat niet terecht voor seksuele indiscreties. Dit is een schijnproces waarin ze zeggen dat hij de wet heeft overtreden, dat hij een misdaad heeft begaan,” zei hij. “Je kunt niet iemand midden in een presidentsverkiezing in de gevangenis gooien omdat je denkt dat hij 10 jaar geleden iets slechts heeft gedaan. Dus ik denk dat we deze argumenten moeten scheiden van het eigenlijke strafproces dat, in mijn ogen, Dana, probeert te mengen in een presidentsverkiezing.”

Later, op maandag, liep de senator uit Ohio samen met senator Tommy Tuberville (R-Ala.), vertegenwoordiger Nicole Malliotakis (R-N.Y.), Eric Trump en Donald Trump het gerechtsgebouw binnen toen hij terugkeerde naar het gerechtsgebouw in Manhattan voor de vijfde week van deze rechtszaak.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *