(Foto via; U.S. Department of Justice)
(Photo via; U.S. Department of Justice)

OAN’s Abril Elfi
1:05 PM – donderdag 11 april 2024

Een man uit Alabama is gearresteerd en in staat van beschuldiging gesteld omdat hij een explosief tot ontploffing zou hebben gebracht buiten het kantoor van openbaar aanklager Steve Marshall. 

Advertentie

Op woensdag namen ambtenaren Kyle Benjamin Douglas Calvert in hechtenis op beschuldiging van kwaadwillig gebruik van een explosief en het bezit van een niet-geregistreerd destructief apparaat. 

Onderzoekers arresteerden de 26-jarige verdachte weken nadat een explosief afging rond 3:45 uur buiten Marshall’s kantoor op 24 februarith

“Mijn medewerkers en ik halen vanmorgen een collectieve zucht van verlichting uit de wetenschap dat deze persoon van de straat is gehaald,” Marshall zei in een verklaring.“Hoewel er de komende weken meer informatie zal worden verstrekt, denk ik dat het veilig is om te zeggen dat dit geen willekeurige daad van geweld was,” voegde hij eraan toe. “We zijn onze federale en lokale partners dankbaar voor hun hulp in deze zaak en we zijn blij dat de dader een federale aanklacht boven het hoofd hangt waar een aanzienlijke gevangenisstraf op staat.”

De Alabama Law Enforcement Agency (ALEA) verklaarde dat ambtenaren de maandag na de explosie op de hoogte waren gebracht van een verdacht pakketje. 

Het pakketje werd later bevestigd als het apparaat dat was ontploft.  

“Deze IED gebruikte in de handel verkrijgbaar pyrotechnisch vuurwerk als belangrijkste explosieve lading, een koffiekan als verhulmiddel en was verrijkt met toegevoegde fragmentatie en ontvlambare vloeistoffen”, schreef een FBI-agent volgens gerechtelijke documenten. “De toevoeging van metalen schroeven, spijkers en andere hardware aan deze IED laat zien dat er sprake is van kenmerken van bewapening vanwege het versterkte fragmentatie-effect dat deze materialen zouden veroorzaken. De toevoeging van ontvlambare vloeistoffen aan de IED demonstreert de kenmerken van bewapening door het verbeterde vermogen van de IED om vuur te veroorzaken.”

Volgens de berichten raakte niemand gewond en is er geen grote schade aan gebouwen in de buurt gemeld.

De autoriteiten hebben bewakingsbeelden vrijgegeven waarop een man te zien is die enkele minuten na het incident op de stoep loopt. 

In de beelden is de man te zien terwijl hij stickers in de stad plakt met de tekst “Support your local Antifa”, terwijl andere stickers zinnen bevatten als “EAT THE RICH,” “FEMINIST ACTION” en “ABOLISH ICE.”

Volgens de aanklachten hebben onderzoekers Calvert later gelokaliseerd in een auto waarin hij zowel voor als na het incident is gezien. 

Ze vergeleken ook bewakingsbeelden van Calvert van een vorige werkgever met de beelden van de verdachte die ter plaatse waren en zagen dat beiden een vergelijkbare “unieke tred” hadden.” 

In het dossier staat ook dat Calvert een foto van zichzelf deelde op sociale media met een bril die “identiek” was aan de bril die werd gebruikt door de persoon die de explosieven liet ontploffen.

Calvert postte naar verluidt over zijn “gewelddadige impulsen” en zijn frustraties met de overheid op sociale media.

“Hoe kunnen we de overheid nu niet vermoorden!” Zei Calvert naar verluidt in een video gepost op 12 december 2023

Calvert hangt een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar boven het hoofd. Onderzoekers hebben nog geen motief bekend gemaakt. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *