Jen Psaki spreekt op het podium tijdens Jen Psaki in gesprek met Lawrence O’Donnell – Say More: Lessons from Work, the White House, and the World op 92NY op 08 mei 2024 in New York City. (Foto door Dia Dipasupil/Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
4:40 PM – maandag 13 mei 2024

Jen Psaki, presentatrice voor MSNBC en voormalig perschef van het Witte Huis voor president Joe Biden, heeft gezegd dat ze een alinea uit haar nieuwe boek zal intrekken waarin Biden zijn horloge controleert tijdens een herdenkingsdienst voor Amerikaanse soldaten die zijn omgekomen tijdens de terugtrekking uit Afghanistan.

Advertentie

Biden “keek pas op zijn horloge toen de ceremonie was afgelopen”, aldus Psaki in de roman Say More.

“Even later liepen hij en de First Lady naar hun auto,” vervolgde ze.

Psaki zei dat de tegenstanders van de president erop hadden gewezen dat hij herhaaldelijk op zijn horloge keek om de indruk te wekken “ongevoelig over te komen, alleen bezorgd over hoeveel tijd er voorbij was gegaan”

Haar verklaring was echter “in strijd met fact-checks op dat moment”, volgens een artikel van maandag Axios dat verhalen aanhaalde van fact-checkers USA Today en Snopes, evenals verslagen uit de eerste hand van fotografen en Gold Star-families die bij het evenement aanwezig waren.

Paki verzekerde later dat het “detail in een paar regels van het boek over het exacte aantal keren dat hij op zijn horloge keek, zal worden verwijderd in toekomstige herdrukken en het ebook.”

“Het verhaal over Afghanistan gaat echt over het belang van het geven van feedback, zelfs als dat moeilijk is, zoals verteld door mijn eigen ervaring toen ik president Biden vertelde dat zijn eigen verhaal over verlies niet goed werd ontvangen door de families die rouwden om hun zonen en dochters,” zei ze.

Biden heeft vaak onder vuur gelegen vanwege de manier waarop hij omging met de chaotische terugtrekking van de VS uit Afghanistan.

In 2022 verliet Psaki het Witte Huis van Biden om politiek commentator en presentator te worden bij MSNBC.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *