Voorzitter Jamaal Bowman is het middelpunt van controverse na beschuldigingen dat hij een persoonlijk YouTube-account had waarop hij geabonneerd was op kanalen die schandalige samenzweringstheorieën promoten, waarvan sommige hun wortels hebben in antisemitisme. De Democraat uit de Bronx en Westchester, die bekend staat om zijn banden met de progressieve “Squad”, gebruikte naar verluidt de schermnaam Inner Peace om afspeellijsten van video’s op zijn kanaal te maken, volgens bronnen die worden geciteerd in een rapport van de Daily Beast.

Terwijl pogingen om het Inner Peace account te lokaliseren niets hebben opgeleverd, zijn er zorgen over de inhoud die het verspreidde. Rapporten suggereren dat het kanaal talrijke accounts volgde die buitenaardse beweringen deden over buitenaards leven, de platte aarde theorie, UFO’s en de Illuminati. De vermeende affiniteit met samenzweringstheorieën heeft vragen opgeroepen over de geloofwaardigheid en het beoordelingsvermogen van het congreslid.

ZStack – Maak Je Immuunsysteem Schoon, Weerbaar en Resistent (Gebruik code RVM voor korting)

Bijzonder zorgwekkend is de bewering dat van sommige kanalen die Bowman volgt, waaronder BreakThrough News, bekend is dat ze Chinese en Russische propaganda verspreiden. BreakThrough News verspreidt naast samenzweringstheorieën naar verluidt ook een sterke anti-Israël vooringenomenheid. Dit komt overeen met Bowman’s eerdere uitspraken over het Israëlisch-Hamas conflict, wat tot speculaties leidt over de mate waarin zijn opvattingen beïnvloed kunnen zijn door deze kanalen.

Nader onderzoek naar de accounts die Bowman volgde onthult associaties met figuren zoals de pro-terreur professor Norman Finkelstein. Op verschillende kanalen, waaronder DiEM25, Free Will, PoliticsJOE en Real News Network, was Finkelstein te zien, een controversieel figuur die bekend staat om zijn verdeeldheid zaaiende standpunten over Israël. Dit geeft aanleiding tot bezorgdheid over de mate waarin Bowmans standpunten over het Israëlisch-Palestijnse conflict beïnvloed kunnen zijn door personen die het bestaansrecht van Israël in twijfel trekken.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/jamaal-bowman-van-dem-squad-in-verband-gebracht-met-antisemitische-en-radicale-youtube-kanalen.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/jamaal-bowman-van-dem-squad-in-verband-gebracht-met-antisemitische-en-radicale-youtube-kanalen.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/jamaal-bowman-van-dem-squad-in-verband-gebracht-met-antisemitische-en-radicale-youtube-kanalen-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/jamaal-bowman-van-dem-squad-in-verband-gebracht-met-antisemitische-en-radicale-youtube-kanalen-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/jamaal-bowman-van-dem-squad-in-verband-gebracht-met-antisemitische-en-radicale-youtube-kanalen-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/jamaal-bowman-van-dem-squad-in-verband-gebracht-met-antisemitische-en-radicale-youtube-kanalen-4.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/jamaal-bowman-van-dem-squad-in-verband-gebracht-met-antisemitische-en-radicale-youtube-kanalen-5.jpg

Een ander kanaal dat Bowman naar verluidt volgt is Afripost, waar regelmatig toespraken worden gedeeld van Louis Farrakhan, de leider van de Nation of Islam. Farrakhan heeft in het verleden antisemitische opmerkingen gemaakt en Joden “termieten” en “de synagoge van Satan” genoemd Het abonnement op dit kanaal doet nog meer twijfels rijzen over het oordeel van Bowman en zijn standpunt over kwesties met betrekking tot religieuze tolerantie.

Stop Risking Your Safety: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingsaliber!

Naast samenzweringstheorieën en controversiële figuren zou het Inner Peace-account ook inhoud hebben gepromoot die zich afspeelt buiten de werkelijkheid. Video’s met titels als “6 tekenen dat je de Matrix verlaat voor de Nieuwe Aarde” en “Tekenen dat je misschien niet van deze wereld bent” suggereren een interesse in dubieuze beweringen over buitenaardse wezens, Atlantis en alternatieve realiteiten. Hoewel Bowman ontkent een van deze video’s te hebben bekeken, roept zijn eerdere erkenning een fervent YouTube-gebruiker te zijn bij de introductie van Finkelstein tijdens een evenement in Westchester vragen op over zijn mate van betrokkenheid bij dergelijke inhoud.

Bowman heeft op deze aantijgingen gereageerd door te beweren dat hij niet bekend is met de kanalen in kwestie en heftig te ontkennen dat hij complottheorieën onderschrijft. Hij stelt dat de focus moet liggen op dringendere zaken, zoals de voortdurende strijd van alledaagse Amerikanen en het verlies van onschuldige levens. In een verklaring aan de Daily Beast zei Bowman: “Er is een oorlog gaande die tienduizenden onschuldigen het leven heeft gekost, en mensen hier kunnen geen huur en boodschappen betalen, ik denk dat mensen daar meer om geven dan om een of ander ingewikkeld verhaal over video’s waar ik niet eens naar heb gekeken.”

De controverse rond Bowman beperkt zich echter niet tot zijn vermeende betrokkenheid bij complottheorieën. Eerder dit jaar werd de aandacht gevestigd op een blog die Bowman begin 2010 had geschreven en die een gedicht bevatte waarin een samenzweringstheorie over de aanslagen van 9/11 werd gesuggereerd. Het vers sprak over “meerdere explosies die gehoord werden voor en tijdens de instorting” van de Twin Towers, wat het scepticisme over zijn kijk op historische gebeurtenissen aanwakkerde.

Als gevolg van zijn onderzoek naar de gebeurtenissen in de Twin Towers

Naarmate het onderzoek toeneemt, wordt Congreslid Bowman geconfronteerd met groeiende twijfels over zijn oordeel, geloofwaardigheid en de mate waarin hij beïnvloed kan zijn door randideologieën. Hoewel hij afstand heeft genomen van zijn geschriften uit het verleden en beweert niet betrokken te zijn geweest bij controversiële video’s, baart de bredere context rond zijn vermeende associaties critici zorgen.

Radicalen ONMASKED: Saul Alinsky’s ‘Regels voor radicalen’ en het huidige politieke landschap [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *