Deze foto, genomen vanaf Israëls zuidgrens met de Gazastrook, toont rookontwikkeling na een Israëlische aanval in het belegerde Palestijnse gebied op 27 maart 2024, tijdens het voortdurende conflict tussen Israël en de militante groep Hamas. (Foto door JACK GUEZ / AFP) (Foto door JACK GUEZ/AFP via Getty Images)
Deze foto, genomen vanaf Israëls zuidgrens met de Gazastrook, toont rook die opsteekt na een Israëlische aanval in het belegerde Palestijnse gebied op 27 maart 2024, tijdens het voortdurende conflict tussen Israël en de militante groep Hamas. (Foto door JACK GUEZ/AFP via Getty Images)

OAN’s Stephanie Myers
9:12 AM – vrijdag 10 mei 2024

11 Republikeinse senatoren hielden een persconferentie over een resolutie die bedoeld is om elke actie van de regering-Biden te veroordelen met betrekking tot het achterhouden of beperken van wapens voor Israël. 

Advertentie

Senator Lindsey Graham (R-S.C.) smeekte president Biden nadat hij had verklaard dat de VS geen wapens en artillerie zal leveren als Israël Rafah binnenvalt. 

“De gevolgen van dit besluit, meneer de president, zullen de regio en de wereld ten kwade veranderen,” merkte senator Graham donderdag op tijdens een persconferentie. 

Republikeinen betoogden dat Biden een andere koers moet gaan varen in zijn besluitvorming. 

Terwijl legde senator Tom Cotton (R- Ark.) uit hoe Israël Hamas in Rafah moet verslaan omdat de leiders van Hamas en hun laatste vier bataljons zich in het gebied verschansen. Cotton merkte ook op dat deze actie reden zou moeten zijn voor impeachment op basis van de Trump-Oekraïne-norm. 

“Nu zeggen sommige mensen dat Joe Biden dit doet voor zijn herverkiezing, wat al erg genoeg zou zijn. Het zou ook, moet ik eraan toevoegen, reden zijn voor impeachment volgens de Trump-Oekraïne-norm van de Democraten: buitenlandse hulp onthouden om iemands herverkiezing te helpen. Alleen bij Joe Biden is het waar.”

Senator Jim Risch (R-Idaho), het hoogste lid van de Commissie Buitenlandse Betrekkingen, wees er bovendien op dat Israël Rafah zal binnenvallen “met of zonder hulp” Hij beschreef Biden’s beslissing om geen wapens te geven als “een verschrikkelijke vergissing.”

“Dit is ongekend. Onze vijanden zullen ernaar kijken. Het zal bekeken worden door onze bondgenoten. En het is niet goed voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten.”

Senator Joni Ernst (R-Iowa) reageerde ook en benadrukte dat er nog steeds Amerikanen gegijzeld worden door Hamas. Biden “liegt over zijn onwrikbare steun aan Israël”, voegde Ernst eraan toe.  

“De president is een werktuig mensen. Hij is een werktuig. In dit geval is hij een propagandamiddel. Maar Hamas gebruikt hem en hij staat het toe,” aldus senator Ernst. 

Noch bekritiseerde voormalig president Donald Trump Biden’s beslissing in een Truth Social post de avond ervoor, en hij beweerde dat Biden “de kant van deze terroristen kiest.” 

Het National Republican Congressional Committee (NRCC) bracht later een verklaring uit en zei dat deze situatie een “Deal for Dearborn” is, verwijzend naar kiezers in districten met een overwegend moslimbevolking die ongecommitteerd hebben gestemd in de Michigan voorverkiezing. 

Op de House GOP X (Twitter)-pagina stond een hypocriete uitspraak uit het verleden van Biden in 2019 toen hij beweerde: “het idee dat ik militaire hulp aan Israël zou intrekken, zoals anderen hebben gesuggereerd, is bizar. Ik zou dat niet doen.” 

Terwijl herhaalde John Kirby, woordvoerder nationale veiligheid van het Witte Huis, dat de regering Biden “vastbesloten is om Israël te helpen zijn militaire doelen te bereiken”, maar dat ze een andere strategie wil die burgerslachtoffers beter kan voorkomen. 

GOP senatoren voerden eerder aan dat door het voorkomen van precisiegeleide wapens voor Israël, het dodental door burgerslachtoffers nog hoger zou zijn. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *