De enorme idioot Joost Klein heeft zichzelf én ons land gisteravond extreem voor gek gezet. Die Nederlandse ‘zanger’ vond het namelijk nodig om de Israëlische zangeres bij het Eurovision Songfestival op respectloze wijze te benaderen. Helaas voor hem heeft dat repercussies. Het lijkt er namelijk op dat meneertje koekepeertje uit de competitie gekickt is. Wat een mongool!
Er was vandaag iets geks aan de hand in Zweden. Joost Klein zou mee moeten doen aan de repetitie… Maar hij was in geen velden of wegen te bekennen. Niemand zei er iets over. Hij was er gewoon niet bij.

Na een aantal vragen liet de European Broadcasting Union (EBU) weten dat er toch iets gaande was. “We doen onderzoek naar een incident dat aan ons is gemeld,” aldus de EBU. “Wij wachten de uitkomst van dit onderzoek af en willen er tot die tijd niets over kwijt.

Klein plaatste zich gisteren met gemak voor de finale van Eurovisie. Helaas voor hem begon het probleem daarna. Hij was namelijk bij een persconferentie waar ook de Israëlische zangeres Eden Golan bij was. Toen haar wat vragen gesteld werden misdroeg Joost zich op ongekende wijze. Hij deed de Nederlandse vlag op zijn hoofd, deed net alsof hij sliep, en toen Golan te horen kreeg dat ze geen antwoord hoefde te geven op een vraag van een journalist over de veiligheid van andere kandidaten riep hij: “WAAROM NIET?!”

Het leek werkelijk nergens op. Het was ongelooflijk onbeschoft.

Sorry hoor, maar dit vind ik echt kinderachtig en respectloos gedrag van Joost Klein.

Tijden de Israëlische persconferentie heeft hij een vlag over zijn hoofd en vervolgens zet hij haar voor het blok bij een vraag waarop ze niet wil antwoorden #ESF24

Nu lijkt het erop dat die acties van Klein hemzelf diep in de problemen hebben gebracht. Heel slim was het natuurlijk niet. Tegenwoordig worden dit soort opmerkingen en openlijke kritiek op Israël niet getolereerd. Meningsvrijheid voor een ieder, behalve als je iets over Israël te zeggen hebt.

Tegelijkertijd geldt natuurlijk dat de actie van Klein wanstaltig was. Eden is daar niet om de daden van haar overheid goed te praten of te verdedigen. Ze doet mee aan een zangcompetitie. Iets dat een feest zou moeten zijn. Klein heeft haar met respect te behandelen. Het kan niet zo zijn dat hij haar wegzet als een idioot; als vuilnis.

Dat is wél wat hij deed. Als dat betekent dat hij uit Eurovisie gegooid wordt, tja, dan heeft hij dat écht aan zichzelf te danken. Je hebt individuen – zeker burgers! – met respect te behandelen. Kun je dat niet, dan moeten niet zij weg, maar jíj́.

Overigens is het natuurlijk bizar dat Israël meedoet aan Eurovision, aangezien het een Midden-Oosters land is, maar dat is een heel ander onderwerp om met elkaar over te praten.

Tenslotte is het wel heel opvallend dat dit soort walgelijke acties terecht afgestraft worden als het Israël betreft, terwijl het kartel in de media en de politiek het wél helemaal prima vinden als dit gebeurt met Russen. Russische tennissers zijn het leven onmogelijk gemaakt. Russische zangers zijn nergens welkom. Russen – Russische burgers worden al jaren met de nek aangekeken en als untermenschen behandeld om dat hun overheid in de ogen van het kartel doet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met al deze idioterie. Doe NORMAAL tegen elkaar. En houd op met je Woke gemoraliseer! Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een baken van licht te zijn in het medialandschap!

Als dat met Russen niet alleen mag maar zelfs wordt aangemoedigd, waarom dan niet met Israëlieten, kan een criticus zich afvragen? Je gaat bijna denken dat er sprake is van dubbele maten.

Maar goed, dat natuurlijk geheel terzijde. Want dat Klein er mogelijk uit wordt gegooid ligt ´echt aan hemzelf. Je hoeft geen fan te zijn van het Israëlische wangedrag in Gaza om te begrijpen Kleins houding tegenover Golan volstrekt onaanvaardbaar is – zéker voor iets als Eurovisie.

Kortom, schaam je Joost! Ook als je wél door mag gaan heb je je van je slechtste kant laten zien. Walgelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *