Foto: Pexels/Rosemary Ketchum

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

De Peruaanse overheid heeft intersekse en transmensen officieel bestempeld als geestesziek. Verwijzingen naar gendergelijkheid worden uit de schoolboeken geweerd.

Minister van Volksgezondheid Cesar Vasquez staat pal achter de Peruaanse president Dina Boluarte, die een wet hiertoe heeft ondertekend. De overheid zegt dat de wet psychologische behandeling mogelijk maakt voor getroffenen. Genderbevestigende operaties zijn verboden in Peru.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/dit-land-bestempelt-trans-officieel-als-geestesziek-1.png
20 keer hoger

Eerder zei een prominente psychiater al dat transgenderisme een ‘psychische stoornis’ is en dat geslachtsverandering ‘biologisch gezien onmogelijk is’.

Psychiater Paul McHugh heeft aangetoond dat de genderideologie onwetenschappelijk en bovendien schadelijk is. Uit onderzoek van McHugh, voormalig hoofd psychiatrie van het Johns Hopkins-ziekenhuis, bleek dat het zelfmoordcijfer onder transgenders die een geslachtsverandering hebben ondergaan 20 keer hoger is dan het zelfmoordcijfer onder niet-transgenders.

De psychische stoornissen blijven bestaan

Hij zei dat transseksualiteit een psychische stoornis is die behandeld moet worden.

Mensen die een geslachtsoperatie ondergaan, worden niet ‘getransformeerd’ tot mannen of vrouwen. In plaats daarvan worden ze gefeminiseerde mannen of vermannelijkte vrouwen. De psychische stoornissen blijven bestaan, benadrukte de psychiater.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *