Themabeeld© Shutterstock

De rechtbank in Tongeren heeft woensdag een 54-jarige Wellenaar veroordeeld omdat hij zijn partner bij de keel had gegrepen tijdens een discussie over ongestreken hemden. De man krijgt nu een werkstraf van tachtig uur en een boete, deels met uitstel, van vierhonderd euro. De man loste zijn bewusteloze vriendin pas toen haar dochter tussenbeide kwam.

Bron: BELGA

De feiten dateren reeds van 11 juni 2019 toen de Wellenaar samen met zijn toenmalige partner en haar twee kinderen in Genk woonde. De relatie van het koppel stond toen onder zware druk vanwege bouwperikelen en de daarbij gaande problemen. Die dag liepen de gemoederen tussen de Wellenaar en zijn partner zodanig op. Toen daarbovenop nog eens bleek dat enkele hemden van de man niet gewassen en gestreken waren, ging hij helemaal door het lint.

LEES OOK. Vijftiger uit Wellen wurgt vriendin en bijt stiefdochter “omdat hemden niet gestreken zijn”

De vijftiger pakte zijn vriendin bij de keel, duwde haar tegen een kast en hief haar vervolgens aan haar keel op. Door de druk op haar keel verloor de vrouw even het bewustzijn. De dochter zag alles gebeuren en sprong op de rug van de vijftiger waardoor die zijn bewusteloze vriendin loste. De partner van de man viel met haar hoofd op een keukentablet en liep daarbij een hersenschudding op. De stiefdochter liep tijdens de schermutseling om haar moeder uit de wurggreep te krijgen een bijtwonde in haar hand op.

Het dossier sleepte zo lang aan omdat de Wellenaar door verschillende deskundigen moest onderzocht worden. Mede door die lange termijn vroeg de advocaat van de man de opschorting. Daar ging de Tongerse rechter niet op in. De Wellenaar kreeg wel een lagere werkstraf dan de door het openbaar ministerie gevorderde 120 uur.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *