WASHINGTON, DC - AUGUST 09: De Amerikaanse president Joe Biden spreekt voor de ondertekening van de overeenkomst voor de opname van Finland en Zweden in de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) in de East Room van het Witte Huis op 09 augustus 2022 in Washington, DC. Na de inval van Rusland in Oekraïne hebben de Republiek Finland en het Koninkrijk Zweden het lidmaatschap aangevraagd van de militaire alliantie uit de Koude Oorlog. (Foto door Chip Somodevilla/Getty Images)
De Amerikaanse president Joe Biden spreekt in de East Room van het Witte Huis op 09 augustus 2022 in Washington, DC. (Foto door Chip Somodevilla/Getty Images)

OAN’s Sani Unutoa
5:28 PM – maandag 1 april 2024

President Biden brengt bijna twee weken na de dodelijke instorting van de brug een bezoek aan Baltimore.  

Advertentie

Op maandag kondigde Karine Jean-Pierre, persvoorlichter van het Witte Huis, aan dat Biden vrijdag de ingestorte Francis Scott Key Bridge zal inspecteren.   

Tijdens zijn bezoek zal hij staats- en lokale functionarissen ontmoeten. De president zal ook de federale reactie-inspanningen bekijken.     

De brug stortte vorige week in nadat een containerschip tegen een steunmast was gebotst. Zes wegwerkers kwamen bij het ongeluk om het leven.

Jean-Pierre zei dat de regering Biden al heeft samengewerkt met lokale leiders om binnenschepen en een kraan voor reparaties veilig te stellen.    

“President Biden en zijn team werken samen met gouverneur (Wes) Moore, de delegatie van het Congres, burgemeester (Brandon) Scott en tal van staats- en lokale functionarissen om de haven te heropenen, de brug te herbouwen en de mensen van Baltimore te ondersteunen,” zei Jean-Pierre.

Jean-Pierre voegde eraan toe dat de regering samenwerkt met het Congres om ervoor te zorgen dat de federale overheid betaalt voor de herbouw van de brug.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *