Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!

De Vlaamse huisarts Frank Peeters spreekt zich kritisch uit over de coronavaccinatie en wordt dientengevolge al meer dan twee jaar achtervolgd door de orde der artsen van Antwerpen. Hij heeft nu een schorsing van drie weken aan de broek.

In de beslissing van de orde der artsen zijn heel wat woorden uit hun context gehaald en bij elkaar geplakt, wat Peeters zeer kwalijk vindt.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/arts-krijgt-massale-steun-na-schorsing-wegens-uitspraken-tegen-coronaprik-en-gaat-in-hoger-beroep-heksenjacht-1.png

De sanctie is niet gebaseerd op het feit dat hij onwetenschappelijke berichten post, maar op het ‘gevaar’ dat hij vormt voor het vertrouwen in artsen en de medische wereld.

Massale steun

“Een probleem voor hen is dat ik de wetenschappelijke consensus – die bepaald werd door virologen, epidemiologen en anderen die nooit een patiënt met COVID-19 onderzochten – niet volg,” schrijft hij op sociale media.

Peeters krijgt massale steun. Huisarts Els van Veen, die in Nederland wordt opgejaagd door de gezondheidsinspectie, wijst erop dat het een politiek proces is. “De inspecteurs kijken alleen maar of je de ‘consensus’ volgt. Als je je uitspreekt, ‘vorm je een bedreiging’. In wezen gebruiken ze jou als een soort vogelverschrikker, om andere artsen in het gareel te houden.”

Een schorsing van de lengte van een zomervakantie zegt data-analist Cees van den Bos dat dit een poging is om het gelijk te halen ofwel gezichtsverlies te beperken.

Heksenjacht

“Drie weken is nog steeds een schande gezien alle wetenschappelijke studies so far aanwijzen dat jij gelijk hebt en zij ongelijk,” stelt dermatoloog Steven Devos van FVD Vlaanderen.

Deze sanctie van de orde slaat de bal mis, aldus arts Paul Neirynck.

“Alweer de zoveelste schandelijke inbreuk door de ‘systeemkrachten’ op de vrije meningsuiting. Alle steun aan Frank Peeters tegen wie een heksenjacht is gevoerd,” schrijft criminoloog Kristof Luypaert.

De ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist vindt het geweldig om te zien hoeveel steun Peeters ontvangt na zijn schorsing.

In beroep

De arts laat weten dat hij in beroep gaat tegen de schorsing. “Een arts mag nooit geschorst worden omwille van een afwijkende mening ten opzichte van het narratief of de wetenschappelijke consensus.”

Peeters voegt toe dat er veel kritische artsen zijn, zelfs in zijn onmiddellijke omgeving, maar dat ze zich niet openlijk durfden uit te spreken uit angst voor de orde der artsen en de mogelijke zware sancties, tot twee jaar schorsing, die boven hun hoofd hingen.

“Het voelt zeer steunend om te weten dat er nog collega’s zijn die zich niet laten compromitteren,” zegt arts Leo Van den Bossche, die ook werd geschorst.

Alleen al in 2021 werden 15 Belgische artsen bestraft vanwege uitspraken tegen het coronavaccin.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *