In het woonzorgcentrum Huis Paaleyck zijn enkele afdelingen in quarantaine geplaatst om de verspreiding van een besmettelijk virus tegen te gaan.© if

Kapelle-op-den-Bos

Woonzorgcentrum Huis Paaleyck aan de Kanunnik Muyldermanslaan 12 in Kapelle-op-den-Bos heeft enkele voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding van een besmettelijk virus tegen te gaan. Er zijn enkele afdelingen in quarantaine geplaatst.

“Zoals de meeste onder jullie al weten, gaat er een vervelend en besmettelijk virus rond in ons woonzorgcentrum”, meldt de directie in een bericht op sociale media. “Hiervoor nemen we voorzorgsmaatregelen, zoals het Vlaams Agentschap voorschrijft. De groepsactiviteiten zijn geannuleerd voor deze week.”

“Maaltijden zijn aangepast naar een MDS-dieet (Maagdarmsparend dieet) tot en met zondag 7 april. Er hangen alcoholdispensers in de gangen en de volledige eerste verdieping is in quarantaine geplaatst. Bewoners die besmet zijn, blijven in quarantaine tot drie dagen nadat ze symptoomvrij zijn.”

Handhygiëne

“De bar blijft momenteel wel open voor familie en bezoekers van bewoners die niet in quarantaine zijn. Bij de bewoners die symptomen hebben, hangen de nodige affiches omhoog op de kamerdeur. Via voldoende handhygiëne, kunnen we dit virus tegengaan. We volgen de situatie nauw op en evalueren dagelijks.”

Coördinerend Raadgevend Arts (CRA) dokter Tony Gilbert uit Kapelle-op-den-Bos, wil of kan niet veel zeggen over de situatie in het woonzorgcentrum. “Er zijn stalen opgestuurd om na te gaan over welk virus het gaat”, zegt Gilbert.

Geen levensgevaar

“We wachten op de resultaten van het onderzoek. Ik kan er moeilijk uitspraken over doen. Het virus is niet levensbedreigend, niemand is in levensgevaar. We willen dit discreet behandelen. Ik kan er geen uitspraken over doen. Voor commentaar verwijs ik door naar de directie.” Die was donderdagvoormiddag niet bereikbaar. 

Burgemeester Renaat Huysmans (N-VA) bevestigt dat er een onderzoek naar het virus loopt. “Ik heb zelf familie die er in kortverblijf is en we kregen melding dat er een besmettelijk virus rondgaat”, zegt Huysmans, die zelf ook huisarts is. “Er zijn stalen afgenomen en testen gebeurd, maar het is nog onduidelijk over welk virus het gaat.”(jhw/dbg)

Source: nieuwsblad.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *