Bij WNL Vandaag en in Den Haag zijn ze hartstikke blij. De NAVO bestaat namelijk 75 jaar. En dat is niet alles. Want D66-minister Kajsa Ollongren viert het 75-jarig bestaan van de organisatie door… Nederland trots te vertellen dat ze voorsorteert op “een oorlogseconomie.” Yay, WOIII here we come!
“Ik bel zeker met bedrijven,” aldus Ollongren vandaag in de uitzending van WNL. “Ik praat met de financiële sector die ook nodig is om die defensie-industrie echt groter te maken. Rusland kan inderdaad echt zeggen, wij zijn nu een oorlogseconomie jij gaat granaten produceren. In onze landen gaat dat anders. Gelukkig maar. Maar we hebben de industrie keihard nodig.”

De NAVO bestaat 75 jaar, maar tijd voor taart en slingers is er niet. @DefensieMin Kajsa Ollongren sorteert voor op een oorlogseconomie. “Ik praat met bedrijven en de financiële sector om de defensie-industrie groter te maken.” #WNL

Eén van de grote veranderingen, aldus Ollongren, is dat de defensie-industrie in ons land – voor zover die bestaat – nu een moeilijke groeispurt doormaakt. Ze moeten opeens meer produceren dan ooit. “De industrie kan dat eigenlijk niet bijbenen. Maar dat moet wél. En bovendien is de technologie natuurlijk ook veranderd. Het gaat niet alleen nog maar om granaten. Het gaat ook om de drones van alle soorten en maten, wat je ook ziet in de oorlog in Oekraïne.”

“Dus de industrie hebben we nodig. Net zoals dat we de maatschappij nodig hebben. We moeten zorgen voor transport door Nederland, dat het spoor dat aankan, dat de bruggen dat aankunnen, we moeten echt voorbereid op oorlog juist omdat we dat niet willen. Als je vrede wil moet je je voorbereiden op oorlog.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal VOOR defensie… maar we zijn HEEL SCEPTISCH over het continue gedram op OORLOG, OORLOG, OORLOG. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS en houd ons patriottische én vreedzame geluid in de lucht!

Opvallend genoeg was Rob de Wijk van HCSS ook bij de uitzending en hij matigde de uitspraken van Ollongren. Ja, dat is opvallend. De Wijk en zijn HCSS zijn namelijk nogal pro-Navo en pro-oorlog. Maar zelfs hij liet weten dat hij die term “oorlogseconomie” helemaal niets vindt én dat hij het belangrijk vindt dat er genoeg wapens worden geproduceerd zonder dat je in een wapenwedloop terecht komt, want daar heeft helemaal niemand iets aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *