Er is een immigratiewet in de wetgevende macht van Arizona in de maak. De Republikeinen dringen erop aan dat deze op het stembiljet van november komt om een mogelijk veto van gouverneur Katie Hobbs te voorkomen. Het voorstel, HCR 2060, is geïnspireerd op een vergelijkbare Texaanse wet die het staats- en lokale politie toestaat om illegale vreemdelingen te arresteren voor hun immigratiestatus.

Op 8 mei kwamen Republikeinse wetgevers en wetshandhavers bijeen in een vergaderzaal om te pleiten voor het wetsvoorstel. “Veel van deze personen zijn betrokken geweest bij misdaden, ernstige misdaden, seks, smokkel, fentanyl, mensenhandel, verkrachting, moord, ongelukken met hoge snelheid en andere gruweldaden die het leven van Arizona-burgers in gevaar hebben gebracht,” verklaarde de Republikeinse senator Warren Peterson.

< href= href="/

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

Voorzitter John Gillette sprak zijn steun uit: “Als voorstander van grensbeveiliging en immigratiehervorming steun ik HR2060 van voorzitter Toma, waarmee een belangrijke stap wordt gezet om ervoor te zorgen dat alleen legale burgers en mensen met de juiste legale status in Arizona werken. Door E-Verify tot wet van het land te maken, geven we een duidelijk signaal af dat Arizona illegale immigratie of uitbuiting van onze arbeidsmarkt niet tolereert. Dit is een belangrijke stap in de bescherming van de rechten en bestaansmiddelen van de hardwerkende inwoners van Arizona en ik zal blijven vechten voor een betere handhaving van de immigratiewetgeving en grensbeveiliging.”

Het wetsvoorstel, dat nog in behandeling is bij de commissie, geeft de staats- en lokale politie de bevoegdheid om personen te arresteren die ervan verdacht worden illegaal de grens te zijn overgestoken op niet-aangewezen toegangspunten en classificeert het binnenbrengen van fentanyl als een misdrijf. Sheriff David Rhodes van Yavapai County verduidelijkte: “De wet bestaat uit twee delen. Er moet een waarschijnlijke oorzaak zijn dat je het land niet bent binnengekomen via een inreishaven en dat je een vreemdeling bent. Om contact met iemand op te nemen, moet je een waarschijnlijke oorzaak hebben.”

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingskaliber!

Democraten hebben het wetsvoorstel veroordeeld als ongrondwettelijk, onnodig en splijtzwam. Sommigen liepen weg tijdens een hoorzitting in de commissie in maart. Vertegenwoordiger Flavio Bravo bekritiseerde de maatregel: “Niet alleen geeft het wetshandhavers het recht om iemand te arresteren als ze denken dat hij ongedocumenteerd is, wat een hele uitdaging is, maar er is geen bescherming voor kerken, scholen of ziekenhuizen.”

Gouverneur Hobbs erkende de noodzaak van actie aan de grens, maar bekritiseerde het wetsvoorstel als ineffectief. “Ik denk dat het grootste probleem en de grootste mislukking van de laatste tijd het feit is dat er een tweepartijdig wetsvoorstel was waarover met de president in de Senaat was onderhandeld, en dat het Congres weigerde het in behandeling te nemen, inclusief leden van het Congres uit onze staat die grensgemeenschappen vertegenwoordigen, en ze blijven het een crisis noemen en de kwestie gewoon politiseren”, aldus Hobbs

Als HCR 2060 door zowel het Huis als de Senaat komt, hebben de kiezers in Arizona het laatste woord in de verkiezingen van november.

Noodhulpkits – My Patriot Supply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *