Het huis van het koppel in de straat Geuzenberg is verzegeld© SLN

Gent

Een Turkse Gentenaar die vorige week zijn echtgenote levensgevaarlijk verwondde met een mes, zit in de cel op verdenking van poging tot moord. Als bij wonder is de vrouw buiten levensgevaar.

Simon Dekaezemaker en Sander Luyten

“Oh, maar hij zag haar graag hoor.” Dat zegt advocate Katrien Van der Straeten. Zij vertegenwoordigt S.E., een Turkse Gentenaar die begin mei na een discussie compleet door het lint ging. Met een mes stak hij zijn vrouw liefst dertien keer.

De feiten speelden zich af in hun rijhuis in de straat Geuzenberg, achter de bekende frituur Tolpoort. Buurtbewoners reageerden verschrikt toen ze de hulpdiensten zagen toekomen. Het slachtoffer werd zwaargewond meegenomen naar het ziekenhuis.

De man werd opgepakt en op 2 mei voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die hield hem aan op verdenking van poging moord. Afgelopen woensdag verscheen de man voor de raadkamer en die verlengde zijn aanhouding.

Ernstige verwondingen

Het parket van Oost-Vlaanderen wil alleen maar kwijt dat de verdachte inderdaad de man van het slachtoffer is. Ondanks de zeer ernstige verwondingen zou zij ondertussen buiten levensgevaar zijn. Het koppel heeft twee minderjarige kinderen. Die worden naar alle waarschijnlijkheid opgevangen door familie of vrienden.

Het huis van het koppel is sinds de feiten verzegeld door de politie. De rolluiken zijn naar beneden. Buurtbewoners weten weinig van de man en de vrouw. Het gezin was naar verluidt vriendelijk, maar vooral op zichzelf gericht.

Relatie

Advocate Katrien Van der Straeten wil geen details kwijt omdat het gerechterlijk onderzoek nog maar pas gestart is. “Wel wil ik benadrukken dat de man veel belang hechtte aan zijn relatie. Hij heeft nooit de intentie gehad om wat dan ook maar te doen ten aanzien van zijn vrouw.”

Van der Straeten bevestigt dat haar cliënt zijn vrouw een aantal messteken heeft gegeven. “Maar hij heeft zijn vrouw altijd graag gezien en werkt mee aan het onderzoek. Dit dossier moet nu in alle rust en sereniteit worden afgewerkt.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *