In de Tweede Kamer is DENK-leider Stephan van Baarle hard achter Geert Wilders aangegaan. In een één op één debat met de PVV-leider beschuldigde Van Baarle Wilders ervan dat die een spreekbuis is van “extreemrechtse clubs uit met name Amerika” – inclusief organisaties die gelieerd zijn aan de Israel Defense Forces. Dat wil zeggen, de Israëlische strijdkrachten.
“De heer Wilders geeft aan namens de PVV dat zijn standpunten niet gekocht worden. Waarom heeft hij dan via de Stichting Vrienden van de PVV tonnen gekregen van extreemrechtse clubs met name uit Amerika? Maar ook van de stichting – indirect – waar [Robert] Shilman bestuurder van is, van de Stichting Friends Of the Israel Defense Forces. Dus een stichting die het Israëlische leger steunt. En ook dat onder andere de heer De Roon, dat geeft hij eerlijk op, van een aan Israël gelieerde propagandaclub op een betaalde reis naar Israël is gegaan?”

Met andere woorden, vatte Van Baarle dit samen, “de PVV heeft heel veel geld ontvangen van clubs vanuit extreemrechtse signatuur die lobbyen voor de Israëlische regering. Daarom zou ik aan de heer Wilders willen vragen, wie kan mij garanderen dat de heer Wilders niet een soort betaalde spreekbuis van Netanyahu is?”

Wilders antwoordde Van Baarle direct. “Ik was al een vriend toen u nog op de kleuterschool zat, en dat ben ik altijd gebleven. Daar hoeft niemand mij voor te bedanken. Niet in geld of anderszins. Ik heb er gewoond in mijn tienerjaren een paar jaar. Ik heb er veel vrienden en kennissen en draag dat land een warm hart toe, al sinds mijn zeventiende of achttiende.”

“Dus dit is iets wat niets met politiek te maken heeft. En ja, inderdaad, er waren gelukkig mensen in de wereld die mij wilden helpen met de gigantische proceskosten van die twee politieke processen die ik achter de rug heb, met in totaal acht aanklachten, waarvan ik op 7 ben vrijgesproken en 1 keer niet,” ging Wilders verder.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we TROTS en HARD pro-Nederlands! DDS staat pal voor NEDERLAND. Geen enkel ander land gaat boven ONS land. Rusland niet (d’oh), Amerika niet, Israël niet, Turkije niet, Marokko niet. Nederland boppe! Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons vaderlands lievende geluid elke dag weer!

“Dat er mensen zijn die, zelfs die niet in Nederland wonen – wat nu niet meer mag, want de nieuwe wet zegt, geen steun meer uit buitenland – [die mij steunen] dan ben ik daar ontzettend blij mee,” zei de PVV’er vervolgens. “Ik ben die mensen ontzettend dankbaar… Ik ben ze ontzettend dankbaar, tot op de dag van vandaag.”

Van Baarle was niet onder de indruk van dat antwoord. “Het is in ieder geval goed dat Wilders niet ontkent dat hij geld heeft gekregen van extreemrechts – indirect, maar het geld was voor u bedoeld. Dat hij geld heeft gekregen van pro-Israëlische clubs. Dat loopt in de tónnen,” aldus de DENK-baas.

“Die clubs geven dat geld niet aan de heer Wilders omdat ze hem zo’n aardige man vinden. Die geven dat aan de heer Wilders omdat zij zien dat de heer Wilders de extreemrechtse en pro-Israël standpunten, die deze clubs aanhangen, vertolkt,” zei Van Baarle daarop. “En in de afgelopen tijd hebben we de heer Wilders inderdaad onophoudend zien tweeten dat hij onvoorwaardelijk achter de regering van Israël staat, dat hij 100 procent Israël-supporter is. Hij kreeg nota bene een compliment van minister Katz van Israël dat hij Israël onvoorwaardelijk steunt. Onvoorwaardelijk.”

Gezien de steun die Wilders volgens Van Baarle heeft ontvangen was zijn vervolgvraag: “Als ik dat zo zie, dan is mijn vraag: waar ligt de loyaliteit van de heer Wilders? Hier in Nederland of bij de regering van Israël?”

“De vraag stellen is hem beantwoorden,” reageerde Wilders. “Ik ben natuurlijk een Nederlands Kamerlid. Het doet u pijn dat wij de verkiezingen by far hebben gewonnen. Dat doet u al pijn sinds het eerste debat dat we hier hebben gehouden en uw frustratie laat u iedere keer zien dat u bij de interruptiemicrofoon staat. Maar het zijn geen extreemrechtse clubs. Ze hebben ook niets met Israël te maken. Ze hebben mij gesteund vanwege de juridische kosten die ik had… en ik ben ontzettend trots dat ze dat doen. En ja, al vanaf mijn zeventiende steun ik Israël… Dat is iets dat ik altijd heb gehad en dat ik altijd, tot mijn laatste snik, zal houden.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we TROTS en HARD pro-Nederlands! DDS staat pal voor NEDERLAND. Geen enkel ander land gaat boven ONS land. Rusland niet (d’oh), Amerika niet, Israël niet, Turkije niet, Marokko niet. Nederland boppe! Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons vaderlands lievende geluid elke dag weer!

Van Baarle was nog niet klaar. Hij somde de banden met wat hij “extreemrechtse” clubs nogmaals op, clubs die onder meer geld doneren aan het leger van Israël, en zei vervolgens dat Wilders zelf anderen met enige regelmaat “de lange arm van” deze of gene buitenlandse heerser noemt. Nou, zei Van Baarle, nu weet hij beter. “Daar,” zei hij terwijl hij naar Wilders wees, “staat de lange arm van de regering van Israël.”

Wilders glimlachte daarop. “Dit is zoveel onzin bij elkaar, dat ik er maar beter niet op kan reageren,” was zijn conclusie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *