© EPA, Politie Rotenburg

Er is nog steeds geen spoor van de zesjarige Arian uit Bremervörde, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in het Duitse Nedersaksen. Na een speciale tip heeft de politie woensdag de rivier de Oste afgezocht.

Vandaag om 12:47

De kleine Arian is sinds 22 april vermist, nadat hij ongemerkt het ouderlijke huis kon verlaten. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe hij na zijn verdwijning in een nabij bos wandelde. Een week lang zochten honderden vrijwilligers en reddingsdiensten dag en nacht naar de jongen. Er werden onder meer honden, drones en een helikopter ingezet. Maar van de jongen was geen spoor. Arian heeft autisme. Hij spreekt niet en waarschijnlijk zou hij niet reageren op oproepen van vreemden. Eind april zette de politie daarom de eerste actieve fase van de zoekactie stil.

De politie gaat nu verder op basis van speurwerk en tips. Zo’n tip bracht hen deze week naar de rivier de Oste. Een vrouw uit Zuid-Duitsland zou op een livestream van een webcam bij een verkeersbrug in Osten-Hemmoor een object in het water gezien hebben. “De vrouw reageerde goed”, aldus de politiewoordvoerder. “Ze heeft direct contact opgenomen met de politie.

Brandweerlieden doorzochten vervolgens het water bij de brug en gebruikten daarbij ook een drone, een speciale speurhond en een politiehelikopter. De helikopter vloog langs de Oste van Bremervörde naar de monding van de Oste in de Elbe. “Dit was een ad-hoc zoekactie”, legt de politiewoordvoerder uit, die sprak van “een ongebruikelijke tip”.

Maar de zoekactie leverde helaas niets op. “We hebben de jongen niet gevonden. We weten niet wat het was”, zei de woordvoerder, verwijzend naar het object dat de vrouw had gezien.

De speurders houden momenteel alle pistes open. “Het lijkt het meest waarschijnlijk dat er een ongeluk is gebeurd”, zegt de politiewoordvoerder. Het is mogelijk dat de jongen in de rivier de Oste is gevallen. Maar er zijn nog veel vraagtekens, klinkt het.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *