Zaterdag wordt het snel zonnig met hoge wolken. Het is zeer zacht met maxima tussen 18 graden aan de kust en 23 graden in het binnenland. Dat meldt het KMI. Ook zondag belooft een mooie (maar iets frissere) dag te worden. De werkweek wordt een stuk frisser en wisselvalliger.

Bron: BELGA, KMI

Zaterdag kunnen er ’s morgens lage wolken, nevel of een mistbank voorkomen in sommige Ardense valleien maar daarna zal het snel overal zonnig worden met hoge wolken, meldt het KMI, met zeer zachte maxima rond 18 of 19 graden aan de kust en tot 23 graden in het binnenland. De zuidwestenwind zal matig zijn. Aan zee zal hij in de late namiddag vrij krachtig worden.

Zondag begint met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Over het westen neemt de bewolking echter snel toe. In de namiddag is dat ook het geval in de andere streken ten noorden van Samber en Maas. Over het zuidoostelijke deel van het land blijven vrij brede opklaringen voorkomen tot op het einde van de dag. De maxima schommelen tussen 12 tot 13 graden aan zee en op de Ardense hoogten en 16 tot 17 graden in Belgisch Lotharingen. 

De werkweek begint wisselend bewolkt met kans op wat regen, vooral in het zuidoosten van het land. Later op maandag wordt het zwaarbewolkt met buien en enkele donderslagen. De maxima schommelen tussen 7 tot 8 graden in de Ardennen en 11 tot 12 graden in Vlaanderen. De matige zuidwestenwind zal aanwakkeren en vrij krachtig tot krachtig worden landinwaarts en krachtig tot zeer krachtig aan zee. Windstoten kunnen snelheden bereiken van 70 tot 80 kilometer per uur, lokaal zelfs iets hoger.

LEES OOK. Extra opletten voor eerste lentezon: “Kan nu grote schade toebrengen”

LEES OOK. Smeren of sprayen? Een speciale crème voor kinderen? Hier moet je rekening mee houden als je zonnecrème koopt

Dinsdag wordt het meestal zwaarbewolkt met voorjaarsbuien, vooral dan in de namiddag. Enkele donderslagen blijven mogelijk. Het is aanhoudend fris met maar maxima tussen 7 en 10 graden. De westenwind waait matig tot soms vrij krachtig.

© DBA

Woensdag start met veel lage wolken ten zuiden van Samer en Maas. In de namiddag wordt het dan overal wisselend bewolk en vallen er opnieuw buien, waarschijnlijk minder frequent dan de dagen ervoor. Maxima van 6 graden in de Hoge Venen tot 12 graden in Vlaanderen. De wind zal matig worden uit het noorden, soms vrij krachtig aan de kust.

Donderdag trekken er opnieuw voorjaarsbuien vanaf het noorden door België. Het blijft eerder bewolkt met soms toch ook opklaringen die breder worden op het einde van de dag. Het is zeer fris voor dit seizoen met slechts maxima tussen 5 en 10 graden. De wind waait zwak tot matig uit noordnoordwest.

Vrijdag is het veelal bewolkt met nog een kleine buienkans. De maxima zullen liggen tussen 7 en 11 graden. De wind zal over het algemeen matig zijn uit het westen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *