Foto: Pexels/Mikhail Nilov

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

In de Australische deelstaat Victoria is het aantal mensen dat is gestorven als gevolg van een plotselinge hartstilstand de afgelopen jaren omhoog geschoten.

In ‘hoogrisicogebieden’ worden nu defibrillators opgehangen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/sterfte-door-plotselinge-hartstilstand-neemt-razendsnel-toe-in-australie-overal-worden-defibrillators-opgehangen-1.png

Tussen 2022 en 2023 kregen bijna 8000 inwoners van Victoria een plotselinge hartstilstand. Dat is een stijging van 20 procent in vergelijking met de vijf jaar daarvoor. Slechts vijf procent van hen kon het navertellen.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Reanimatietraining

In Sunshine, een voorstad van Melbourne, worden nu elke 400 meter 30 defibrillators opgehangen. Dat gebeurt bij huizen, buurtcentra, sportvelden, enzovoorts. Daarnaast krijgen duizenden inwoners een reanimatietraining.

Ook andere voorsteden van Melbourne, waaronder Werribee en Point Cook, zijn aangewezen als hoogrisicogebied.

Overheden verantwoordelijk

Normaal gesproken zouden er allerlei onderzoeken worden ingesteld en zouden alle beschikbare data vrijgegeven worden, merkt huisarts Julian Fidge op. Maar de overheden zijn verantwoordelijk voor deze toename van hartziekte en dus proberen ze te verhullen dat ze medeplichtig zijn, aldus de arts.

“De overheid wil dat ik zeg dat de coronavaccins veilig en effectief zijn. Ik heb er meer dan 15.000 in mijn praktijk toegediend. Ik heb er persoonlijk vijf gehad. Ik kan ze niet langer adviseren voor mensen jonger dan 75 jaar,” zegt Fidge, die werd opgejaagd door de medische autoriteiten omdat hij vraagtekens zette bij het verplichten van een ‘nieuw, genetisch gemodificeerd, gebrekkig en slecht getest’ vaccin.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *