© rr, ss

Laura Trappeniers, de 66-jarige vrouw die samen met haar echtgenoot Marc Olbrechts (71) als vermist was opgegeven op het Spaanse eiland Tenerife, is teruggevonden. Dat melden de Spaanse autoriteiten. Of de vrouw ook nog in leven is, is voorlopig onduidelijk. Olbrechts is nog steeds vermist.

mts, cel, phu

Vandaag om 14:20

Laura Trappeniers en Marc Olbrechts, twee Vlamingen die al zestien jaar op Tenerife wonen, werden vorige week woensdag als vermist opgegeven. Hun foto’s en het signalement van het Vlaamse koppel prijken sindsdien op de website van het Spaanse Nationaal Centrum voor Vermiste Personen (CNDES).

Intussen vermelden de Spaanse autoriteiten bij het opsporingsbericht van Laura Trappeniers dat de 66-jarige vrouw is “gelokaliseerd”. Of ze ook levend en wel is teruggevonden, is nog onduidelijk. Het opsporingsbericht van haar echtgenoot Marc Olbrechts is onveranderd. (lees verder onder de afbeelding)

Kennissen en vrienden van het koppel menen dat ze al sinds maandag 22 april verdwenen zijn. “Ze zijn dan voor het laatst gezien in hun woonplaats, Callao Salvaje”, klinkt het. Die maandagavond zou het alarm zijn afgegaan in de woning van het koppel. De alarmcentrale zou daarop contact opgenomen hebben met de mensen die Laura en Marc hadden opgegeven, voor het geval er zich een noodgeval voordeed. Maar die mensen – een ander Vlaams echtpaar uit het dorp, waren die dag met vakantie buiten Tenerife. Ook hun donkerblauwe Opel Mokka met Spaanse nummerplaat is verdwenen, zo blijkt uit het opsporingsbericht.

De FOD Buitenlandse Zaken meldt dat het samen met het Belgische consulaat op Tenerife het dossier op de voet blijft volgen, in samenwerking met de bevoegde Belgische en Spaanse autoriteiten. Verder onthoudt de FOD zich van commentaar.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *