Het zegel van de Federal Trade Commission (FTC) is genaaid in het tapijt in de vergaderzaal van de commissaris op 15 januari 2014 in het hoofdkantoor van de FTC in Washington, DC.         AFP Photo/Paul J. Richards / AFP PHOTO / Paul J. RICHARDS (Photo credit should read PAUL J. RICHARDS/AFP via Getty Images)
Het zegel van de Federal Trade Commission (FTC) is genaaid in het tapijt in de vergaderzaal van de commissaris op 15 januari 2014 in het hoofdkantoor van de FTC in Washington, DC. (Photo credit should read PAUL J. RICHARDS/AFP via Getty Images)

OAN’s James Meyers
8:06 AM – vrijdag 10 mei 2024

Bijna 800.000 klanten van online therapieplatform BetterHelp zullen berichten over terugbetalingen gaan ontvangen in verband met een schikking met de Federal Trade Commission (FTC).

Advertentie

In 2023 stemde BetterHelp ermee in $7,8 miljoen te betalen om de aanklachten van de FTC te schikken dat het gebruikersgegevens, waaronder persoonlijke gezondheidsvragen, coöpteerde voor advertenties, waarbij het de gevoelige informatie van de klanten deelde met sociale mediabedrijven zoals Facebook en Snapchat. 

De FTC beschuldigde het therapiebedrijf ervan dat het niet op de juiste manier toestemming van consumenten had verkregen voordat het dit deed, BetterHelp heeft de beschuldigingen niet toegegeven.

Het bedrijf gaf deze week een verklaring uit waarin stond dat het “zeer begaan is met de privacy van onze leden en we waarderen het vertrouwen dat mensen in ons stellen door gebruik te maken van onze diensten.”

Betalingen zullen gaan naar degenen die zich hebben aangemeld en hebben betaald voor diensten van de BetterHelp website, die ook aanbiedingen omvat op platforms zoals MyTherapist, Faithful Counseling en Pride Counseling, tussen augustus 2017 en december 2020.

Volgens The Associated Press zullen de terugbetalingen ertoe leiden dat elke persoon iets minder dan $10 ontvangt.

Terwijl blijft BetterHelp een grote sponsor van podcasts. Het gaf in maart 8,3 miljoen dollar uit aan podcasts, wat bijna het dubbele is van de volgende grootste sponsor, Amazon, volgens Magellan AI, een podcast analytics groep. 

BeterHelp is momenteel ook eigendom van Teladoc Health, een online medische dienstengroep waarvan de aandelenkoers aanzienlijk is gedaald nu de Covid-19 pandemie is afgenomen. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *