Een afschuwelijke aanslag heeft plaatsgevonden in Rusland. In Moskou werden in een concerthal tientallen onschuldige burgers afgeslacht. Het gaat vrijwel zeker om een aanslag door ISIS-extremisten. Opvallend genoeg lijkt het erop dat Amerika twee weken geleden al wist dat er iets zat aan te komen.

Wat er gisteren gebeurde in Moskou is werkelijk vreselijk. Mensen waren lekker een avondje uit, toen ze opeens werden aangevallen. Er zijn beelden op het Internet van de aanslag:

Er hebben al arrestaties plaatsgevonden. Dit betekent natuurlijk dat de Russen hoogstwaarschijnlijk heel snel zullen weten wie er precies achter de aanslag zitten:

BREAKING: one of the shooters has been arrested in crocus city concert firing. #Russia #Moscow. Russian Forces Have Successfully Arrested One Of The Four Terrorists Responsible For Terrorist Attack In Crocus City Hall In Moscow. #Russia #Moscow #Russian #Crocus

ISIS heeft de aanslag al opgeëist. Amerika bevestigt dat. Sterker nog, twee weken geleden waarschuwde Amerika eigen burgers in Moskou dat ze ver moesten blijven van, met name ‘concerthallen’ omdat ‘extremisten’ van plan zouden zijn een aanslag te plegen.

JUST IN – Islamic State (ISIS) claims responsibility for the deadly terror attack in Moscow, Russia.

Ondertussen is Rusland wel een beetje klaar met Amerika. Dat land waarschuwde de eigen burgers twee weken geleden namelijk al dat er iets zat aan te komen in Moskou. En dat vinden veel mensen een beetje gek. Want hoe zouden de Amerikanen beter weten wat er in Rusland gebeurt dan de Russen zelf? Het is immers niet zo dat de Russische inlichtingendiensten wanstaltig slecht zijn.

Don’t forget who has recently threatened Russia with terrorist attacks….. 🇮🇱

Daarom wil Moskou nu dat Amerika openheid van informatie geeft. Amerika geeft de schuld namelijk honderd procent aan ISIS. De Russen zelf zijn daar kritischer over. “Als de Amerikanen zeker weten dat Oekraïne hier niets mee van doen heeft, dan moeten ze ons alle beschikbare informatie geven,” aldus Moskou.
Voormalig premier én oud-president Medvedev heeft daar al een dreigement aan toegevoegd. Als de Russen tot de conclusie komen dat het Kiev is geweest, stelt hij op Telegram, dan kunnen de Oekraïense leiders nu écht flink wat geweld verwachten – inclusief tegen henzelf.

🇷🇺 Dima Medvedev on Telegram: To the families of those killed in the terrorist attack – sincere condolences, sincere strength to all the loved ones of the victims. Terrorists understand only retaliatory terror. No trials or investigations will help if force is not countered by…

Volgens internationale berichten zijn twee van de vier terroristen opgepakt. Opvallend is dat ze blijkbaar naar Oekraïene proberen te vluchten.
Daarnaast berichten experts dat Victoria Nuland, de buitenlandheks van Amerika die tot voor kort feitelijk de machtigste vrouw was wat betreft het Amerikaanse buitelandse beleid en met name van oorlogen, vier weken geleden nog zei dat “Oekraïne asymmetrische” oorlogsvoering zou gaan opschroeven en dat “Poetin geconfronteerd zal worden met enkele walgelijke verrassingen.”

A month ago (to the day!) at the Center for Strategic and International Studies, Victoria “F the EU” Nuland promised they laid to Ukraine would allow the to “accelerate the asymmetric warfare that has been most effective” and that Putin is “sure to face some nasty surprises.”…

Kort nadat ze dit zei vertrok Nuland opeens.

De Turkse journalist İbrahim Karagül heeft ondertussen een langere uitleg op X geplaatst waarin hij uitlegt wat hij denkt dat er gaande is. Karagül, onder meer van het grote TR Haber, schrijft:

1- De VS, het Verenigd Koninkrijk en westerse landen hadden twee weken geleden gewaarschuwd dat er “een terroristische aanslag in Moskou zou kunnen plaatsvinden”. Er werd zelfs gezegd dat dit op drukke plaatsen zoals “concertzalen” zou kunnen gebeuren.

2- Vandaag zijn reguliere militaire eenheden uit Frankrijk, Duitsland en Polen via het spoor en de lucht aangekomen in Cherkasy, ten zuiden van Kiev. Dit is de eerste keer dat er openlijk troepen worden gestuurd naar de oorlog met Rusland.

3- En vandaag is er een zeer grote terroristische aanslag gepleegd in de Crocus City Hall in Moskou. Er wordt gezegd dat ten minste 4 gewapende personen willekeurig op burgers hebben geschoten. Het aantal doden zou meer dan 100 zijn. De beelden zijn verschrikkelijk.

4- De VS veroordeelt, de aanvallers worden “ISIS-leden” genoemd. Er wordt nadruk gelegd op klassieke terrorisme retoriek, oude scripts worden herhaald. En de waarheid wordt bedekt.

5- Maar de waarheid is dit:
De VS en Europa zijn in de oorlog met Rusland verder gegaan dan “Wapensteun aan Oekraïne”. Ze zijn begonnen met het direct sturen van troepen, actief deelnemend aan de oorlog.

6- Terroristische elementen zijn ook ingezet, waardoor een nieuwe fase in de oorlog tussen het Westen en Rusland is begonnen. Vanaf nu kunnen we elk stadium van asymmetrische en directe oorlogvoering zien.

7- Het zal niet meer beperkt blijven tot Oekraïne. Polen, Roemenië, de Krim kunnen oorlogsgebieden worden. De “nucleaire aanvalsbedreigingen” van Rusland in de afgelopen dagen waren een teken van het zien van dit gevaar.

8- We kunnen nu duidelijk zeggen:
Europa is in oorlog!

In de rest van de wereld is de houding ten opzichte van deze aanslag bijzonder kritisch. Turken, Russen, Aziaten, Zuid-Amerikanen. Overal wordt er erg kritisch gereageerd, ook omdat een Israëlische politicus onlangs Rusland ‘waarschuwde‘ dat het “de prijs zou betalen” voor “steun aan Hamas.”

Westerse media: 100% ISIS

Daarentegen stellen Westerse media dat er geen twijfel over kan bestaan dat ISIS achter deze ongelooflijk brute aanslag zit. Vanaf het eerste moment stelden ze dat al – in verband met de waarschuwing die de Amerikanen twee weken geleden afgaven. Zij zeggen dat de verdachten in kwestie duidelijk een ISIS-achtergrond hebben, dat hun manier van opereren typisch ISIS is, en dat ISIS de aanslag ook nog eens overduidelijk heeft opgeëist.

Terrorisme-expert Peter Neumann denkt dat ook. Sterker nog, hij is er totaal van overtuigd. “Op Russische Telegram-kanalen circuleren al massaal nepnieuws — waarschijnlijk om het narratief te spinnen dat Oekraïne verantwoordelijk zou zijn voor de aanslag,” aldus Neumann. “De waarheid is: De bekentenisberichten werden verspreid via alle officiële IS-kanalen. Ik en mijn collega’s kunnen dit 100% bevestigen.”

Zoals altijd tegenwoordig is het dus eerst en vooral een zaak van: wie geloof je? De Westerse media en autoriteiten of die van ‘het oosten’ (en Zuid-Amerika)?

Wat er ook gebeurt, de komende dagen gaan we ongetwijfeld veel meer ontdekken over wat er precies gebeurd is. Want dit soort aanslagen worden over het algemeen in vrij korte tijd opgelost, zeker in een land als Rusland waar de interne controlestaat behoorlijk sterk is opgetuigd.

UPDATE

De identiteit van de aanvallers is bekend. Het gaat om Nasridinov Makhmadrasul, Isomonov Rivizhidin, Safolzoda Shokhinjonn, en Nazarov Rustam. Alle vier komen ze uit Tadzjikistan. Tadzjikistan is 99% islamitisch. 

🚨🇷🇺BREAKING: FOUR ALLEGED MOSCOW ATTACKERS IDENTIFIED Russia has revealed the names of four of the six people alleged to be responsible for the terror attack at the Crocus City Hall, which claimed the lives of over 70 people so far. Nasridinov Makhmadrasul, Ismonov Rivozhidin,…

🚨🇷🇺 BREAKING: DEATH TOLL IN MOSCOW CONCERT HALL ATTACK RISES TO 70 Source: @spectatorindex

Rusland gaat nu ongetwijfeld uitzoeken hoe deze radicale terroristen aan hun wapens zijn gekomen, hoe ze hun plan hebben gemaakt, en hoe ze dachten te kunnen ontsnappen.

Wat wel duidelijk is, is dat op het moment dat Rusland 100% zeker weet hoe de vork in de steel zit, dat Poetin zijn leger dan los laat gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *