Eén van de terroristen die gisteravond de vreselijke aanslag hebben gepleegd in Moskou heeft al tekst en uitleg gegeven aan de Russische autoriteiten. Nadat hij gevangen werd genomen werd hij direct hardhandig ondervraagd. Wat hij zei is… verrassend. Hij schepte namelijk niet op dat hij dit gedaan heeft “voor Allah,” wat je verwacht van een ISIS-terrorist. Nee, hij werd betaald voor deze daad.

De Russen zijn héél transparant wat deze aanslag betreft. Normaal gesproken houd je dit soort ondervragingen natuurlijk geheim. Je wil immers zoveel mogelijk informatie verzamelen om daarna hard te kunnen terugslaan tegen degenen die alles gepland en georganiseerd hebben.

Maar het Kremlin speelt dit heel anders. De reden laat zich vrijwel zeker raden: ze houden er daar ernstig rekening mee dat het geen aanslag was van moslimextremisten maar van huurlingen. En ja, die gedachte wordt bevestigd door de eerste video van een ondervraging van één van de terroristen.

“Wat deed je in Crocos,” werd de man gevraagd. “Geschoten,” was het korte antwoord. “Wie of wat?” “Op mensen,” antwoordde hij daarop. En toen kwam het. “Waarom?” 
Een ISIS-terrorist, een overtuigde radicale moslim komt dan met een verhaal over Allah, God, de Palestijnen, hoe Rusland is losgegaan in Tsjetsjenië, en zo verder. “God is Groot, in naam van Allah, Allah straft de ongelovigen!” Dat soort gedoe.

Maar nee, zijn antwoord was heel anders. “Voor een half miljoen roebels.”

🚨🇷🇺BREAKING: MOSCOW TERROR SUSPECT CLAIMS HE WAS RECRUITED VIA TELEGRAM During his initial interrogation, he said he was paid to carry out the attack by someone who recruited him through the Telegram messaging service. Police: “What did you do in Crocus?” Suspect: “Shot.”…

🚨🇷🇺RECOVERY OPERATION ONGOING AFTER MOSCOW TERROR ATTACK Emergency services are working to clear the rubble and make the Crocus City Hall safe as investigators continue to collect evidence from the scene. Source: BAZA

“Hoe ben je aan de wapens gekomen?” was de vraag daarop. Het antwoord was weer extreem veelzeggend. “Die hebben zijzelf geregeld.” Daarop is de vraag natuurlijk wie “zij” dan zijn. “Dat weet ik niet, ze hebben me benaderd op Telegram zonder een naam te gebruiken.”

Een andere X-gebruiker vertelt dat hij benaderd werd “door de assistent van een islamitische leider.” De opdracht zou zijn geweest om “zoveel mogelijk mensen dood te schieten.”

Dit worden heel opmerkelijke dagen. Want de Russen gaan vrijwel zeker alles online gooien… omdat zij overduidelijk vermoeden dat de aanslag uit een andere hoek komt dan Westerse media en autoriteiten zeggen. Als ze dit op de één of andere manier kunnen linken aan Kiev heeft Rusland natuurlijk het excuus om nog veel meer los te gaan dan ze tot nu toe heeft gedaan.

Natuurlijk geldt ook dat de man in kwestie wel zegt dat de opdrachtgever banden heeft met een islamist… Maar ja, dat betekent niet automatisch dat het ook echt uit die hoek komt. Je krijgt de stellige indruk dat de Russen geloven dat er een een-tweetje is geweest tussen islamisten en een andere vijandelijke mogendheid. Want waarom zouden ze deze ondervraging anders al direct online zetten?

RT Hoofdredacteur: ‘We weten wie erachter zitten’

De hoofdredacteur van RussiaToday (RT) heeft al duidelijk gemaakt dat de autoriteiten én de Russische media “weten wie erachter zitten. We weten wat de terroristen zeggen in hun verhoren,” aldus Margarita Simonyan. “We publiceren die informatie nog niet om het onderzoek niet in de weg te zitten.”

🇷🇺 From RT’s editor-in-chief Margarita Simonyan 💬 “We already know the names of the perpetrators. We have seen their faces and know what they are saying during interrogations. (We are not publishing to avoid disrupting the investigation.) And immediately it becomes clear why…

Maar vervolgens kwam ze toch met enkele details. “En meteen wordt duidelijk waarom Amerikaanse media gisteren unaniem schreeuwden dat het ISIS was,” ging ze namelijk verder. “Omdat het niet ISIS is. De daders zijn simpelweg gekozen om het goedgelovige wereldpubliek te overtuigen dat het wel zo is. Het is een simpele goocheltruc. Het niveau van een schelpenspel op de straathoek.”

“Het is helemaal niet ISIS. Het zijn Oekraïners. En het feit dat zelfs voordat de arrestaties plaatsvonden, voordat de gezichten en namen van de daders bekend waren, westerse inlichtingendiensten de bevolking begonnen te overtuigen dat het ISIS was—dat is wat het vuur onder deze dief zijn hoed aangestoken heeft,” zei ze daarop. “Het is niet ISIS. Het is een goed gecoördineerd team van meerdere andere, ook breed bekende, afkortingen.”

Dan heeft het natuurlijk over de Oekraïense inlichtingendiensten en ongetwijfeld ook over de inlichtingendiensten van Amerika (CIA), en Engeland (MI6). Dat zijn de twee Europese inlichtingendiensten die het meest betrokken zijn bij de acties van de Oekraïense GRU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *