© Jan Rosschaert

Hamme

Zondagmorgen rond 6.30 uur werden verkiezingsaffiches aan de zijgevel van de woning van Vooruit-schepen Jan Rosschaert in Hamme in brand gestoken. Een passerende thuisverpleegster merkte de brand tijdig op en kon de bewoners wekken, zodat een woningbrand vermeden werd.

Aan de zijgevel van de woning van schepen Rosschaert in de Hospitaalstraat in Hamme hangen affiches voor zijn partijgenoten van Vooruit Lotte De Blende en Joris Vandenbroucke. Zij komen beiden op voor de Kamer bij de verkiezingen van 9 juni. Die affiches werden zondagmorgen in brand gestoken, vertelt een aangeslagen Rosschaert.

“Mijn echtgenote Katrien en ikzelf werden gewekt, omdat even na 6.30 uur onophoudelijk werd aangebeld. Thuisverpleegster Clio Moens had tijdens haar ochtendronde de brand aan onze zijgevel opgemerkt. Gelukkig kon zij ons wakker maken, want de houten bekleding van de dakgoot boven de brandende affiches gloeide al.”

Rosschaert verwittigde de brandweer, waarna hij zelf het vuur probeerde te doven. “Ik slaagde er zelf in om de brand te blussen. Op de zolder hing al een indringende rookgeur. De brandweer controleerde met een infraroodcamera mogelijke smeulplaatsen.” (Lees verder onder de foto)

De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.© ypw

De schepen en zijn echtgenote waren sterk aangegrepen door de brandstichting. “Zoiets gebeurt wel eens bij een losstaand bord in een weide of voortuin, maar deze affiches hingen tegen onze gevel. Dan spreken we over brandstichting aan een woning bij nacht. Ik kan mij niet voorstellen dat dit rechtstreeks tegen mijn persoon is gericht, want ik ervaar met niemand problemen.”

De politie voert een onderzoek naar onbekenden.

© ypw

(jvdv, ies)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *