Wil jij een gezellig dagje weg met het hele gezin, maar wil je liever niet de hoofdprijs betalen? Dan zit je hier helemaal goed! Wist je namelijk dat er verschillende manieren zijn waarop je bijvoorbeeld met flinke korting jouw tickets kunt scoren voor allerlei verschillende pretparken en dierentuinen in ons land? Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat we je nieuwsgierig hebben gemaakt, vertellen we je in dit artikel precies hoe ook jij dit voor elkaar krijgt. Dus mocht je binnenkort vakantie hebben of gewoon een keer een dagje weg willen met het gezin, dan zijn deze tips zeker de moeite waard om even rustig door te lezen en niet te vergeten, ook te onthouden.

Maak gebruik van actie sites

Tegenwoordig kunnen we online alles vinden. Om goedkoop kaartjes te kunnen scoren voor je favoriete dierentuin of pretpark, is de website van Actie van de dag een absolute aanrader! Hier vind je namelijk regelmatig ontzettende scherpe deals, zodat jij met het hele gezin met flinke korting weg kunt. Hoe fijn is het dat je bijvoorbeeld 30 euro per kaartje hoeft te betalen, maar slechts 15 euro? Dit heeft als voordeel dat je de helft goedkoper uit bent en daardoor misschien zelfs wel nog een dagje weg kunt met z’n allen. Het enige waar je wel even goed naar moet kijken, is de geldigheid. Zo kan het zijn dat de tickets die je via deze sites koopt, niet op alle dagen geldig zijn, bijvoorbeeld in de weekenden of vakanties.

Neem zelf wat lekkers mee

Wil je graag een dagje uit, maar wil je de kosten waar mogelijk zo laag mogelijk houden? Dan is het verstandig om zelf wat lekkers mee te nemen. Natuurlijk is het verleidelijk om in het park allerlei lekkere dingen te kopen, maar verstandig is het niet. Deze parken weten natuurlijk ook heel goed dat kinderen vaak iets lekkers willen en de ouders dit dan vaak ook prima vinden. Neem je daarom zelf wat mee en leg je de kinderen dit ook duidelijk uit, dan scheelt je dit aanzienlijk in de kosten. Zo kan je dit op zo’n dag al snel 50 euro schelen.

Ga op een doordeweekse dag

We zien steeds vaker dat dierentuinen en pretparken werken met verschillende prijzen. Dat houdt in dat ze op bepaalde dagen de tickets wat duurder maken dan op andere dagen. Zo is het aan te raden om op een doordeweekse dag te gaan bijvoorbeeld, aangezien dit je al snel een paar euro per persoon kan schelen. Stel je voor dat je een gezin met 2 kinderen hebt en het scheelt je 5 euro per ticket, dan zijn dit vaak de kosten die je kwijt bent aan brandstof en parkeren, die je dus anders extra moet betalen. Nu is het wel zo dat dit natuurlijk niet geldt in de vakanties, dus dan moet je eigenlijk al geluk hebben dat de kinderen een keer een vrije dag hebben, bijvoorbeeld omdat de leraren op school een studiedag hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *