De ‘Royal Romance’, het luxejacht van een pro-Russische Oekraïense oligarch, gaat binnenkort onder de hamer. En met een 3D-bioscoop, zwembad én waterval aan boord, wordt dit het duurste object ooit verkocht door het Nederlandse veilinghuis Troostwijk Auctions.

Al in 2022 moest de Oekraïener Viktor Medvedchuk (68) – tevens pro-Kremlin – afscheid nemen van zijn Royal Romance, een jacht van 92,5 meter lang, als deel van de Westerse sancties bij het begin van de oorlog. Medvedchuk werd ook in april van dat jaar gearresteerd wegens zijn nauwe banden met Russisch president Vladimir Poetin. Die laatste zou de peter zijn van de dochter van Medvedchuck. Maar Medvedchuk is alweer op vrije voeten na een gevangenenruil.

LEES OOK. Russische spionageschepen varen dreigend over de Noordzee: “We zijn niet in oorlog, dus kunnen niets doen” (+)

Zijn superjacht – van Nederlandse makelij – krijgt hij echter niet terug. Want het gigantische luxeschip – waar maar liefst veertien gasten op kunnen blijven overnachten – wordt binnenkort geveild door het Nederlandse veilinghuis Troostwijk Auctions. De hoop is dat het schip tussen de 100 miljoen en 200 miljoen euro opbrengt. “Maar het koperspubliek is niet heel groot. Dus ik weet niet of het gaat lukken”, vertelt directeur Arno Hendrikse aan Het Algemeen Dagblad.

(Lees verder onder de foto)

© ARMA

Details

Wie het zich kan veroorloven, krijgt voor die honderden miljoenen niet alleen een gigantisch schip om mee te reizen. Maar vooral een zeer luxueuze jacht. Want naast een zwembad op het dek, een bioscoop en een helikopterplatform heeft het ook een waterval die over de achtersteven stroomt en verlicht wordt met ledlampjes.

De veertien gasten zijn trouwens niet alleen op het schip, want het wordt ook nog eens bediend door een twintigtal medewerkers. En met de twee kleinere bootjes kunnen gasten naar plaatsen gebracht worden waar het grote jacht niet naartoe kan. Wie liever wat avontuurlijker doet, kan ook de waterscooter gebruiken.

De veertien gasten zijn niet alleen op het schip, want het wordt ook nog eens bediend door een twintigtal medewerkers

Donkere accenten

En dan is er nog de binnenkant van de jacht, ontworpen door Fiona Diamond die Seymour Diamond oprichtte, bekend om de high-end superjachtontwerpen. En over elk detail, elk stuk hout of meubel, is nagedacht. “Servies lijkt misschien een klein detail op een boot, maar het is een belangrijke overweging. Je wilt een verschillende ervaring kunnen bieden in elk van de eetgedeeltes van de boot en het is belangrijk om na te denken over de wensen van de klant en hoe zij dingen graag doen”, zei ze in 2019 nog tijdens een zeldzaam interview met Boat International.

Voor de Royal Romance koos ze voor donkere accenten in hout, glas, crèmewitte meubels en een lichte maar zachte vloer.

Wanneer de boot verkocht wordt, is nog niet duidelijk. De opbrengst, die is ten voordele van het Oekraïense defensiebudget.

LEES OOK. Peperduur jacht van vriend van Poetin wordt geveild ten voordele van Oekraïne

© ARMA

© ARMA

© ARMA

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *