Het is ongelooflijk, maar Katja Schuurman is langsgekomen bij Roddelpraat. Nou ja, niet in persoon, niet in levende lijve, maar door te bellen. Met Jan Roos en Dennis the Menace. Dat gesprek ging niet he-le-maal goed. Mevrouw nam het namelijk op voor Thijs Römer die veroordeeld is voor vieze dingetjes met jonge meisjes én werd ook nog eens boos.

Mannen van mijn leeftijd (geboren in 1984) zijn zo ongeveer opgegroeid met Katja Schuurman. Iedereen kende haar. Ze was één van de meest sexy vrouwen van Nederland. We keken haar op tv, we zagen en hoorden haar zingen in een GTST-bandje, we keken met veel plezier naar foto’s van mevrouw, onder meer in de Playboy, we keken naar haar als MTV VJ, en ga zo maar door. Ja, Katja was echt een sekssymbool. Misschien wel hét sekssymbool van onze generatie.

In de tussenliggende jaren is er veel gebeurd met Schuurman. Ze is nog altijd bloedmooi (hoewel ook een stuk ouder). En daarnaast is ze nogal gevoelig gebleken. Niet voor zichzelf, maar voor haar ex, Thijs Römer. Die is veroordeeld wegens wangedrag met jonge meisjes. Maar dat vindt Katja helemaal niet leuk. Nou ja, ze lijkt het niet erg te vinden voor de meisjes in kwestie, maar voor Thijs zelf. En dus belde ze met Roddelpraat om Jan Roos en Dennis Schouten te vertellen dat ze die man met rust moeten laten.

Vervelend genoeg voor Katja namen de heren het gesprek met Schuurman op. Het gevolg? Haar imago krijgt toch een behoorlijke tik te verwerken. Mevrouw was namelijk boos over Thijs Römer en eist dat hij een “tweede kans” krijgt.

Boze DM

Schuurman had Roos woedend een berichtje gestuurd op Instagram (donderdagavond om half twaalf ‘s avonds). Ze schreef dat ze haar best ontzettend doet voor haar “oudste dochter,” ook gezien de omstandigheden nu (want dat meisje is natuurlijk de dochter van Römer). Volgens Schuurman kan Roos dat niet begrijpen… en dat maakt haar enigszins gepikeerd.

“Pijnlijk, makkelijk, simplistisch en heel onaardig,” schrijft Schuurman in haar eerste DM’tje aan Roos. Want die had gezegd dat Schuurmans’ steun voor Römer onacceptabel en ronduit misdadig is. Vandaar de woede van Schuurman.

En ze was nog niet klaar. “Als dit entertainment is moet je je echt afvragen hoe je hiermee de wereld en mijn fantastische dochter hiermee dient,” ging ze verder tegen Roos. “Wellicht maakt het je niet uit, dat kan ook. Ik geef je bij deze aan dat het wel uitmaakt. Het draagt niets moois, goeds, waars of constructiefs bij. Hoogstens aandacht voor jouw programma en jouw persoon, maar misschien is dat voldoende voor jou.”

Daar was Roos op zijn beurt niet blij mee. Daarom ging hij er even vol in. “GTST, Ademnood, is dat constructief? Wat is dat voor onzin dat je uit dit soort hoeken altijd te horen krijgt dat ‘wat jij doet niet mooi!’ is? Nee, wat jij doet is mooi. Je staat bekend als nymfomaan, als vrouw van een pedo!”

Belletje

Daarop besloot Dennis Schouten om Schuurman te bellen. “Je zult begrijpen dat het als moeder ongelooflijk moeilijk is om te besluiten wat te doen in zo’n situatie,” zei ze in het gesprek. “Ik denk dat het in ‘t principe het beste is dat een kind een goede relatie houdt met haar vader.”

“Ik heb nooit zoveel gezegd in de media,” ging ze verder, “maar wel dat ik hem als vader van mijn dochter nooit buiten zal sluiten. Ik zal nooit tegen mijn dochter zeggen, ‘je mag je vader niet meer zien’ ofzo. Dán zou ik persoonlijk echt vinden dat ik géén goede moeder zou zijn.”

Daarop stelde Schouten dat het beeld dat ontstaan is dat Schuurman te fanatiek opkomt voor Thijs. Dat Jan Roos dát storend vindt.

“Ik ben iemand, ik probeer altijd van de positiviteit, de hoop en de vergeving te zijn,” reageerde Schuurman. En daarom hoopt ze dat Römer als hij zijn tijd heeft uitgezeten in de gevangenis “weer een kans krijgt.”

Maar belangrijker, zei ze, voor haar staat buiten kijf dat ze “een heel lieve en toegewijde moeder” is. Jan mag in principe zeggen over Römer wat hij wil… hoewel ze daar dus ook iets van zei, maar ze wil niet dat hij haar moederschap in twijfel brengt.

Vervolgens gaf Schouten de telefoon aan Roos met het verzoek aan z’n sparringpartner om “sorry” te zeggen. Dat deed Roos direct, hoewel natuurlijk met veel sarcasme. Daarop zei Schuurman: “Zit ik nu in de uitzending?”

Het antwoord was “nee,” maar ze begreep duidelijk dat dit een leugentje was… En dus werd het gesprek vervolgens heel kort gehouden en beëindigd.

Prima, natuurlijk.

Overigens is Katja blijkbaar al 49 jaar oud. Ongelooflijk hoe ze er nog steeds uitziet. Ze blijft een ongekend mooie vrouw. Het enige vervelende van haar is dat ze het blijkbaar nodig vindt om Römer steeds weer te verdedigen. Laat het toch met rust. Die man moet zichzelf verdedigen. Zij hoeft dat niet te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *